Heren ondergoed moet over het algemeen aan drie punten voldoen: ademend, ondersteunend en comfort.
Heren ondergoed moet over het algemeen aan drie punten voldoen: ademend, ondersteunend en comfort. (Foto: mike)

Waar dien je op te letten bij het kopen van heren ondergoed?

  Zakelijk

Ondergoed, een kledingstuk dat je elke dag aantrekt. Over het algemeen wordt hier door mannen weinig aandacht aan besteed. Een onderbroek is toch gewoon een onderbroek? Vaak hebben mannen wel een bepaald merk en als de man eenmaal een bepaald merk heeft, dan wordt hier niet meer zo snel van afgeweken. Echter, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van je nieuwe heren ondergoed, zoals welk type, het materiaal en hoe je het wast. Benieuwd? Lees dan verder.

Draag je een boxershort, slip of los model?

Iedere man heeft zijn favoriete soort ondergoed. Een slip wijst voor zich, maar onder de boxershorts kent men twee kampen: de wijde/losse boxershorts en strakke boxershorts. Wijde/losse boxers zijn gemaakt van een lichte stof en hangt los rond bij de benen. Hierdoor geniet je van meer bewegingsvrijheid. Het voordeel is ruimte en luchtigheid van dit model. Het nadeel kan zijn dat het wijde model omhoog kruipt en dat je het het model ziet door je broek heen. Strakke boxers hebben als voordeel dat het niet of nauwelijks zichtbaar is onder kleding, zoals onder een pak of strakke broek. Met een strakke boxershort zul je niet de randjes zien. Tevens wordt een strakke boxershort vaak aangetrokken tijdens het sporten. Soms heeft het een gulp zodat je makkelijk naar het toilet kunt gaan.

De keuze van het materiaal

Heren ondergoed moet over het algemeen aan drie punten voldoen: ademend, ondersteunend en comfort. Het meeste heren ondergoed wordt gemaakt van katoen. Echter, door de technologische ontwikkelingen zijn er tegenwoordig meerdere materiaalsoorten beschikbaar. Sommige materiaalsoorten zijn bijvoorbeeld beter om in te sporten, dan andere materiaalsoorten. Tevens kan het ondergoed  duurzamer, warmtegevoeliger en meer ademend zijn. Hieronder staan de drie belangrijkste materiaalsoorten:

  • Katoenen ondergoed: ondergoed gemaakt van katoen is ademend, zacht en ondersteunend;
  • Katoen met een mix van elastaan: ondergoed waar elastaan doorheen geweven is, zorgt voor een natuurlijke stretch. Hierdoor beweegt het ondergoed mee met het lichaam;
  • Microvezel: ondergoed gemaakt van microvezel (microfiber) is de laatste jaren enorm populair. Microvezel is een synthetisch, duurzame mix van polymida en elastaan. Ondergoed van microvezel heeft als grote voordeel dat het waterafstotend en water absorberend is. Ideaal om aan te trekken tijdens het sporten.

Hoe houd je heren ondergoed mooi?

Vrijwel niemand ziet je ondergoed, maar het dat betekent niet dat je het ondergoed anders kunt wassen dan bijvoorbeeld een overhemd. Was het ondergoed op basis van kleur, niet warmer dan 30 graden en stop het ondergoed eventueel in de droger. Aan de hand van deze stappen, gaat het heren ondergoed het langst mee. 

Na het lezen van dit artikel kun je bij jezelf nagaan wat het lekkerst vindt zitten. Let tevens op het materiaal en bedenk waarvoor je het ondergoed gaat gebruiken. Ben je na het lezen geïnteresseerd in nieuw heren ondergoed? Of naar bekende heren ondergoed merken, zoals Alan Red, HOM en Schiesser? Kijk dan op overhemden.com. De meeste heren ondergoed merken online.
 

Meer berichten