Keltenwoud-internationals naar EK padel in Spanje

  Sport

Fred van Ruissen uit Ede is samen met Jack Engelaar en Ina van Lavieren van het Bennekomse TV Keltenwoud door bondscoach Pjotr van Dalfsen van de Nederlandse Padelbond (NPB) geselecteerd voor het Europese Veteranen Kampioenschap Padel in Bilbao.

Bennekom - Op 27 oktober vertrekken de NL-teams gezamenlijk naar Spanje. Het EK-toernooi wordt gehouden van maandag 28 oktober t/m zondag 3 november.

Jack Engelaar is trainer bij Keltenwoud voor zowel tennis als padel. Hij padelt op het EK met zijn dubbelspelpartner Fred van Ruissenn in het koppeltoernooi in de categorie 55plus. In het landentoernooi, met tegenstanders als Spanje, Italië, België, Frankrijk, Duitsland en Finland, omvat een interland 6 wedstrijden in de 3 leeftijdscategorieën 45+, 50+ en 55+ (bij de heren) en 40+, 45+ en 50+ (dames). Keltenwoud-lid Ina van Lavieren speelt daarin samen haar koppelgenote Marianne van Zanten uit Arnhem.

De Bennekomse tennis- en padelvereniging draait volop mee in het Nederlandse padelcircuit. Vanuit de jeugd doen de 16-jarige Mark Bogers uit Bennekom en Tessa Nikkelen uit Ede mee aan het jeugd-WK dat tot en met 27 oktober in de Spaanse regio Valencia plaatsvond. In de landelijke competities doen 10 Keltenwoud-teams mee. En dan te bedenken dat de 3 padelbanen in Bennekom pas sinds drie jaar in gebruik zijn. Voor meer info: www.keltenwoud.nl.

Meer berichten