De solexteams met de gewonnen bekers.(foto: Marian Jansen)
De solexteams met de gewonnen bekers.(foto: Marian Jansen) (Foto: marian jansen)

Solexracers uit Otterlo en Harskamp op podium

  Sport

De 24-uurs solexrace in Heeswijk-Dinther is een echt Brabants feestje. Met als hoofddoel zoveel mogelijk geld ophalen voor Kika.

Otterlo - In het weekend van 23 tot 25 augustus zijn de teams Ladies on Tour en Boys on the Road afgereisd naar het Solexrace festival. Allemaal enthousiaste rijders uit Otterlo en Harskamp, drie teamleden per solex bijgestaan door twee monteurs uit diezelfde dorpen.

Zaterdagmiddag om 17.00 uur klinkt het startschot. De eerste rijders beginnen met 600 meter hardlopen, springen op de solex en gaan keihard hun rondes rijden. De teams Ladies on Tour en Boys on the Road hebben ondanks de hitte fantastisch gereden. Er is weinig gesleuteld, alles is vlot verlopen. Het parcours dat ruim drie kilometer lang is, loopt door een kroeg en de feesttent op het festivalterrein, maar ook door het bos en langs de stierenstallen van een plaatselijke boer. Zondagmiddag om 17.00 uur wapperde de finishvlag. Dan krijgen de solexen die in de top staan een eindkeuring. ''De beide solexen zaten daarbij, zo gaaf. ’s Avonds volgde de prijsuitreiking, hadden we toch mooi beide teams op het podium staan. Boys on the Road staan op een mooie derde plaats in het algemeen klassement. Ladies on Tour hebben een prachtige eerste plaats behaald in het dames klassement en negentiende algemeen.''

Dit jaar is ruim 21.000 euro opgehaald, waardoor na 13 jaar de teller van het sponsorgeld de 300.000 euro heeft overschreden.

Meer berichten