Melvin van der Voort in actie op het circuit van Oschersleben
Melvin van der Voort in actie op het circuit van Oschersleben (Foto: SWPN)

Goed einde na moeilijke start voor SWPN in Oschersleben

  Sport

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kende een moeilijke start tijdens het IDM-evenement op Oschersleben, maar wist dit vervolgens om te buigen naar goede wedstrijden. Wayne Tessels was in de tweede IDM Supersport race op weg naar een top-drie klassering toen de race afgebroken werd. Ricardo Brink moest twee inhaalraces rijden in de IDM Superbike en finishte als elfde en zevende. Voor Melvin van der Voort was het opnieuw een leerzaam weekend.

Dodewaard/Ede - SWPN had een druk weekend tijdens de tweede ronde van het IDM kampioenschap. Vanwege de combinatie met het WK Endurance waren de races van het IDM allemaal kort achter elkaar. Alle drie de SWPN-coureurs reden twee wedstrijden op de Motorsport Arena Oschersleben.

Voor Melvin van der Voort die in de Supersport 300 uit komt was het circuit van Oschersleben nieuw. Tijdens de vrije trainingen boekte de 13-jarige coureur uit Ede progressie, maar de eerste kwalificatie begon ongelukkig met een vroege crash. Omdat de baancondities minder waren in de tweede kwalificatie, moest Van der Voort genoegen nemen met een achttiende tijd. In de races liet de jonge coureur zich van zijn goede kant en wist zich knap op te werken in het veld. In de eerste race leverde dit een elfde plaats op en in de tweede manche werd hij tiende.

Melvin van der Voort: ''Het zat niet mee in de trainingen. Ik crashte in Q1 en de omstandigheden waren minder in Q2, waardoor ik er niet goed bij stond op de grid. De races gingen beter en ik was beide keren goed weg bij de start. Uiteindelijk ben ik tevreden met mijn P11 en P10. Ik heb weer veel geleerd dit weekend en ik wil het team bedanken voor hun werk.''

In het weekend van 21 t/m 23 juni is de derde ronde van het IDM kampioenschap op het circuit van Zolder in België.

Meer berichten