Vlrn: Achterste rij: Demi, Nikki, Senne , Hanneke. Voorste rij: Sara, Kiki, Lu Kai, Floor, Viënne. (Foto: Claudia van Mechelen)
Vlrn: Achterste rij: Demi, Nikki, Senne , Hanneke. Voorste rij: Sara, Kiki, Lu Kai, Floor, Viënne. (Foto: Claudia van Mechelen) (Foto: Claudia van Mechelen)

Een oogst van achttien medailles voor Exalto Sport turnsters

  Sport

Zaterdag 15 juni 2019 vonden de toestelkampioenschappen turnen dames vierde tot en met zesde divisie plaats in Didam. In totaal kwamen er veertien Exalto Sport turnsters in actie met als resultaat vier bronzen, zes zilveren en acht gouden medailles.

Lunteren - In supplement H niveau jeugd 2 mochten Louise Boel en Laura Vink de wedstrijdvloer betreden. Laura scoorde hoog en wist op de onderdelen brug(1e), balk(1e) en vloer (3e) een medaille in de wacht te slepen. Louise Boel overwon haar angst op sprong en wist daar tegen eigen verwachting in twee keer een mooie sprong af te leveren. Een zilveren medaille won ze echter op het onderdeel balk met een mooie score van 10.650 punten.

Bij de senior turnsters (supplement E) namen veel turnsters deel aan de wedstrijd. Sara van de Kuit turnde op het toestel brug haar beste en mooiste oefening van het seizoen. Ze kwam echter in de moeilijkheid nog te kort om mee te strijden voor een medaille. Voor Nikki Schuit was deze wedstrijd de start van een rentree in de turnsport na enkele jaren sportacrobatiek. Nikki trainde hard om vloer de serie arabier-flickflack-salto alleen te kunnen springen en dat lukte. Ze kwam helaas 0,1 punt te kort voor een medaille. Die bronzen medaille was voor clubgenoot Demi Buis die maar liefst 12.050 punten scoorde met haar vloeroefening. Buis turnde ook op balk sterk en won daar de zilveren medaille.

Bij de jeugd supplement F was het Floor Versteeg die maar liefst vier medailles mocht oogsten. Op sprong bleef ze de concurrentie ver voor met een half-in-half-uit en een half-in-heel-uit. Goud was het resultaat. Ook op balk en vloer mocht ze het hoogste podium betreden. Om het compleet te maken kon ze voor het onderdeel brug de bronzen medaille in ontvangst nemen. Turnmaatje Lu Kai van der Goot zat Floor op haar hielen bij balk en won daar het zilver.

Senne Ribbens (junior supplement H) verdeelde haar resultaten goed. Ze won twee maal goud op balk en vloer en twee keer zilver op sprong en brug. Hanneke van Schoonhoven mocht voor het onderdeel balk naast Senne op het podium gaan staan op de tweede plaats.

Aan het einde van de dag kwamen de senior turnsters in supplement D nog in actie. Wendy Krautscheid wist haar titel op brug te prolongeren. Met 11.000 pnt won ze het goud. Eline van Ieperen kampte dit seizoen met veel blessures. Ze zag het zelf niet aankomen maar ze kreeg de bronzen medaille omgehangen voor een prachtige vloeroefening.

Meer berichten