Een podium vol met DOK-turnsters.
Een podium vol met DOK-turnsters. (Foto: DOK)

35 medailles voor DOK

  Sport

De christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede reisde afgelopen zaterdag 15-06-2019 af naar Didam. Dit maal met alle 12+ dames van de vierde, vijfde en zesde divisie. De toestelkampioenschappen stonden op het programma. Met een totaal van 37 turnsters kwam DOK de wedstrijdvloer op.

Ede - De toestelkampioenschappen zijn heel leuk voor turnsters die uitblinken op één toestel. Je kunt heel goed zijn op balk, vloer, sprong of brug en bij de reguliere wedstrijden weinig kans maken op een medaille, dat maakt deze wedstrijd zo interessant. Je mag uitblinken op één toestel en daar dan ook zeker heel trots op zijn.
Met 35 medailles tijdens de toestelkampioenschappen in Didam sluit DOK het geweldige turnseizoen af! Wat een prestatie.
Goud was er voor: Bodil Zwart (drie keer), Lotte Markies, Amber Koudijs, Jade Onderstal, Valesca Adriaens, Imke Kessel, Brechje Pronk, Michelle Geitenbeek, Crista Terpstra en Shanti Bijzet.
Zilver was er voor: Bodil Zwart, Nikita Hammink, Willine Havelaar, Lotte Merkies, Iris v.d. Bos (twee keer), Sianna van Leeuwen, Hannah Haitsma, Imke Kessel, Brechje Pronk (twee keer), Yachne Tanis, Fleur Mulder en Eva van Wijngaarden.
Het brons was vandaag voor: Marit Jacobs, Sianna van Leeuwen, Pip v.d. Wal, Nikita Hammink, Isa v. Brummelen, Brechje Pronk, Michelle Geitenbeek, Fleur Mulder en Mirte van Markesteijn.

Met 37 deelneemsters een prachtig resultaat om het wedstrijdseizoen mee af te sluiten. De trainers zijn trots op al hun pupillen, er wordt hard gewerkt. Nu nog oefenen voor de Peter Pan show die op 6 juli in sporthal De Peppel in Ede gehouden zal worden.

Meer berichten