Jasmijn Hiddink onderweg naar een tweede plaats op de tijdrit.
Jasmijn Hiddink onderweg naar een tweede plaats op de tijdrit. (Foto: Jelle van Beek)

Tweemaal zilver voor Edese IJsvereniging

  Sport

Jasmijn Hiddink en Bauke van Beek reden afgelopen zaterdag in Zeist naar het zilver bij de vijfde Dave van Dam Inline Cup. Jasmijn werd tweede op de tijdrit van 660 meter, derde op de 1000 meter inline en reed een tactische race op de puntenkoers.

Ede - In de eerste vier ronden haalde ze elke ronde het maximale aantal punten waardoor ze aan het einde voldoende punten had om tweede te worden op dit lastige onderdeel. Bauke van Beek werd vierde op de tijdrit, tweede op de 1000 meter inline en reed evenals Jasmijn op de puntenkoers de eerste ronden op kop. Hij sprokkelde netjes zijn puntjes bij elkaar en eindigde zo als tweede.

Mooie gelegenheid

Ook voor de Edese pupillen was de zonnige baan in Zeist een mooie gelegenheid om te laten zien wat ze konden. Monique de Groot haalde een tiende plaats bij de DP2. Voor Jasmijn Blankert was het haar eerste race en daarin eindigde ze als elfde, net voor Thea de Groot die twaalfde werd. Bij de jongens pupillen werd Niels Teunissen vierde op de tijdrit en vijfde in het eindklassement.

Meer berichten