Melvin van der Voort in actie op de Lausitzring. (Foto: SWPN)
Melvin van der Voort in actie op de Lausitzring. (Foto: SWPN) (Foto: SWPN)

Progressie voor Edese coureur

  Sport

Ricardo Brink is het seizoen 2019 erg sterk begonnen. De coureur van SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind reed naar een vierde plaats in de eerste race en scoorde zijn eerste IDM Superbike podium in de tweede manche op de Lausitzring. Wayne Tessels finishte tweemaal als negende in de IDM Supersport 600 klasse. Edenaar Melvin van der Voort boekte veel progressie in zijn eerste raceweekend voor het SWPN Junior Team uit Dodewaard.

Ede - Na goede wintertests kon het door Yamaha Motor Europe, branche Nederland ondersteunde SWPN team met vertrouwen beginnen aan het IDM seizoen 2019.

Edenaar

Melvin van der Voort liet een positieve indruk achter en verraste menigeen bij zijn eerste optreden in de IDM Supersport 300 klasse. De 13-jarige coureur wist zich in iedere sessie te verbeteren en zich als twaalfde te kwalificeren voor de wedstrijden. Van der Voort deed het ook boven verwachting in de eerste race. In deze wedstrijd wist de Yamaha R3 coureur het gevecht in zijn groep voor de tiende plaats te winnen. In de tweede race reed Van der Voort lang op een twaalfde plaats en finishte hij als vijftiende. Al met al een goed eerste raceweekend voor de coureur van het SWPN Junior Team.

Progressie

Melvin van der Voort: ''Het was een goed eerste weekend in het IDM. De Lausitzring was nieuw voor mij en in iedere sessie wist ik progressie te boeken. Ik ben blij met mijn tiende plaats in de eerste race, alleen ben ik minder tevreden over het einde van mijn tweede race. De samenwerking met het team ging erg goed en ik heb nu al zin om te racen op Oschersleben.''

Meer berichten