Fenne Metz en Ava Taberima
Fenne Metz en Ava Taberima (Foto: Wendy van der Spek)

Turnster Taberima Nederlands Kampioen meerkamp!

  Sport

Zaterdag 18 mei vond het Bondskampioenschap derde divisie plaats. In Vianen mochten Fenne Metz (pupil 1) en jeugdturnster Ava Taberima de strijd aangaan met de top van Nederland.

Lunteren - Taberima begon sterk op haar starttoestel brug en hield deze lijn knap vast. Er was niets meer te zien van het nog 'rommelige' turnwerk aan het begin van het seizoen. Dit bewees zij met name op haar favoriete toestellen balk en vloer waar ze zeer stabiel en strak turnde. Ava mocht dan ook terecht het goud in ontvangst nemen en mag zich Bondskampioene 2019 noemen.

Pupil 1 Fenne Metz ging met een zilveren medaille en drie toestelfinales op zak de strijd aan. In haar eerste wedstrijdjaar al een hele prestatie. Op haar eerste toestellen sprong en rek ging het helaas niet naar wens en moest zij twee punten inleveren. Toch hield deze kleine turnster haar hoofd koel en turnde zich naar het hoogste balkcijfer van de 36 deelneemsters. Zij eindigde uiteindelijk bij de beste 15 van Nederland.

Op zondag 19 mei turnde Fenne Metz zich dan ook naar de Nederlandse titel op balk en sloot haar NK-weekend feestelijk af. Deze kleine turnster liet maar mooi zien hoe groots ze kan zijn op balk. Ava Taberima beschikt over stalen zenuwen en zette wederom een stabiele balkoefening neer. Naast de Nederlandse titel in de meerkamp mocht zij hier ook nog het zilver ophalen. Tot slot mocht senior turnster Fleur van Haveren haar vloerfinale turnen en ze liet daar met name prachtige gymnastische sprongen zien. Een bronzen plak voor haar en voor Exalto Sport het feest compleet.

Meer berichten