De kersverse Nederlands recordhouders: v.l.n.r. Lars Verhalle, Kirsten Verhalle, trainer Harry Delno, Josse Bergmans en Daen Spoor. (Foto: VZC Veenendaal)
De kersverse Nederlands recordhouders: v.l.n.r. Lars Verhalle, Kirsten Verhalle, trainer Harry Delno, Josse Bergmans en Daen Spoor. (Foto: VZC Veenendaal) (Foto: VZC Veenendaal)

Edese broer en zus naar NL-record in VZC-estafette

  Sport

Kirsten en Lars Verhalle, die sinds twee seizoenen deel uitmaken van het Veenendaalse VZC, hebben zondag in de Amersfoortse Amerena een nieuw Nederlands estafetterecord gezwommen. De Edese broer en zus zwommen samen met hun collega’s Josse Bergmans en Daen Spoor naar een nieuw Nederlands record in de mixed jeugd 4x 50m wisselslag estafette, in een nieuwe tijd van 1:55.24.

Ede - Startzwemster Josse Bergmans opende op de rugcrawl en kon een klein gaatje forceren ten opzichte van haar concurrenten, waarna Daen Spoor op de schoolslag een gat van zeker 10 meter sloeg naar de rest van het deelnemersveld. Het derde onderdeel in deze wisselslag, de vlinderslag, was voor de oudste van de twee Verhalle: Lars verdubbelde op dit onderdeel bijna het gat dat Daen had geslagen.

Voor de Veenendaalse formatie was niet een gouden plak, maar juist de eindtijd het belangrijkste doel. Vandaar dat alle ogen waren gericht op Kirsten, de jongste van de twee Verhalles. Als slotzwemster op de borstcrawl steeg zij boven zichzelf uit in dit 50-meterbad en completeerde zij met een vet persoonlijk record (27.23) de nieuwe NL-recordtijd, dat tot zondag met een tijd van 1.57.50 in handen was van Hellas Glana uit Sittard-Geleen.

Meer berichten