Bovenste rij: Hanna, Brechje, Eline, Cheyenne, Sterre, Roosmarijn en Irsa. Onderste rij: Yulia, Floor, Ruth, Mayra en Sterre. (Foto: Sara van de Kuit)
Bovenste rij: Hanna, Brechje, Eline, Cheyenne, Sterre, Roosmarijn en Irsa. Onderste rij: Yulia, Floor, Ruth, Mayra en Sterre. (Foto: Sara van de Kuit) (Foto: Sara van de Kuit)

Medailles op het Oost Nederlandse Kampioenschap in Hellendoorn

  Sport

Zaterdag 6 april vond het Oost Nederlandse Kampioenschap (ONK) plaats voor C/ D-niveau sportacrobatiek in Hellendoorn. Zes teams van Exalto Sport Lunteren mochten hun beste oefening laten zien voor de jury.

Hellendoorn - In de ochtend was het de beurt aan drie teams in de categorie C-senioren duo. Cheyenne Spruit en Ruth de Does mochten de spits afbijten in de eerste wedstrijdronde. Met een stabiele balans-oefening en kleine foutjes in de tempo-oefening, moesten ze genoegen nemen met een plaats in het midden klassement. Hierna waren Irsa Rigg en Sterre Mijnten aan de beurt. Met een hele mooie dans voor hun tempo-oefening, waar zij veel complimenten over kregen, scoorde ze in totaal 44,730 punten, waarmee ze zich plaatsten voor de halve finale. Als laatste van de C-senioren waren Eline Versteeg en Floor Versteeg aan de beurt. Met twee super oefeningen (Balans: 24,030; Tempo: 23,990) mochten ze de gouden medaille in ontvangst nemen en plaatsten zij zich als eerste voor de halve finale.

Incasseren

Ook Hanna Sinia, Brechje Pronk en Yulia Schippers (D-junioren trio) waren aanwezig in de eerste wedstrijd. Met een oefening waarin ze veel nieuwe en moeilijkere onderdelen deden, moesten ze twee vallen incasseren. Helaas is dit seizoen voor deze drie dames daardoor voorbij.

Gouden medaille

In de middag wedstrijd waren Sterre van Bekkum-Marks, Roosmarijn Vonk en Mayra Manders (D-senioren trio) en Raymond Schonewille en Stevie Waalewijn (D-gemengd duo) aan de beurt op hun oefeningen te laten zien. Met een mooie oefening behaalden Sterre, Roosmarijn en Mayra een score van 22,520 punten en behaalde zij de limiet voor de halve finale. Het is nog afwachten of ze daadwerkelijk aanwezig zijn tijdens de halve finale van acro-gym.

Raymond en Stevie lieten net als op de tweede plaatsingswedstrijd een goede oefening zien met minimale fouten. Daarom konden zij weer de gouden medaille in ontvangst nemen. Ook zij hebben zich als eerste geplaatst voor de halve finale.
De halve finale zal plaatsen vinden op 11/ 12 mei.

Meer berichten