Sam Onnink kreeg het goud omgehangen
Sam Onnink kreeg het goud omgehangen (Foto: DOK)

Sam Onnink van DOK-Ede eerste in finale heren turnen

  Sport

Op zaterdag 6 april stond de finale van het heren turnen op het programma van DOK-Ede. Een hele reis voor de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede want de gymnasten moesten afreizen naar het Friese Lemmer.

Ede - Het is al een prestatie om te mogen turnen in deze finale. Daar gaan meerdere plaatsingswedstrijden aan vooraf. Dit jaar waren er zes turners van DOK die zich hadden geplaatst voor deze finale.

Tijdens deze finale waren er ook plaatsen te verdienen voor het NK. Dit bracht extra spanning met zich mee. Senior turner Mike Heimel turnde een goede wedstrijd, hij deed echt mee voor de medailles. Uiteindelijk was de zure vierde plaats voor hem maar daarmee plaatste hij zich wel voor het NK.

Daarna was het de beurt aan Sam Onnink en Ramon de Zeeuw. Onnink turnde een fantastische wedstrijd. Hij liet prachtige oefeningen zien met mooie nieuwe onderdelen. Dit vertaalde zich naar het goud, wat een prestatie. Ook hij is door naar het NK. De Zeeuw liet een schitterende vloeroefening zien maar liet wat punten liggen op voltige. Gelukkig heeft ook hij zich weten te plaatsen voor het NK.

In de laatste ronde turnden Daan Gaasbeek, Justin Hendriks en Julian Schimmel. Zij turnden zich naar de vijfde, de zevende en de elfde plaats. Niet voldoende voor het NK maar wel met mooie oefeningen.

De trainers Remco Beukhof, Daphne Waanders, Mike Heimel en Wilbert Groeneveld zijn trots op hun turners. Nu hard oefenen voor het NK.

Meer berichten