Jasmijn Hiddink en Jan Hein Verhoeff zijn de nieuwe clubkampioenen van de Edese IJsvereniging.
Jasmijn Hiddink en Jan Hein Verhoeff zijn de nieuwe clubkampioenen van de Edese IJsvereniging. (Foto: Kim Hiddink)

Nieuwe clubkampioenen EIJV

  Sport

Terwijl de klok dit weekend een uur vooruit ging, vierden de rijders van de Edese IJsvereniging ook de seizoenswissel. Daarmee wordt het schaatsseizoen afgesloten en kijkt de EIJV vooruit naar het inline-skate seizoen.

Ede - Zoals de traditie wil, werden ook de prijzen van de clubkampioenschappen uitgereikt. In vrijwel elke categorie waren er spannende gevechten om de podiumplaatsen.

Clubkampioen bij de dames werd Jasmijn Hiddink, met 13 jaar de jongste clubkampioen van de Edese IJsvereniging. Bij de heren was Jan Hein Verhoeff met afstand de snelste schaatser.

Naast de bekers voor de clubkampioenen, werden ook de progressieprijzen uitgereikt. Inge Blaakmeer won dit klassement bij de pupillen, Corne van Dooren bij de junioren. In totaal werden er 175 persoonlijke records gereden door de wedstrijdjeugd: 91 door de pupillen en 84 door de junioren. Na de prijsuitreiking kon de jeugd op het terrein van SurvivalTeamEde nog heerlijk lasergamen als afsluiting van het schaatsseizoen. Vanaf komende week mogen de skeelers weer aan en worden de ijzers ingeruild voor de wieltjes.

Meer berichten