Vijfde divisie turnsters Exalto Sport Lunteren. (Foto: Linsey Pico)
Vijfde divisie turnsters Exalto Sport Lunteren. (Foto: Linsey Pico) (Foto: Linsey Pico)

Medaille feestje in De Peppel voor Exalto Sport turnsters

  Sport

Op 23 maart organiseerde Exalto Sport de tweede plaatsingswedstrijd van de vijfde en zesde divisie turnen dames in sporthal De Peppel.

Lunteren - Over de dag verdeeld kwamen de turnsters uit de tweede en derde selectie in actie.

Anouk van Beek (Pupil 2 D3), Mila Biesheuvel (Pupil 1 D2) en Senne Ribbens (Junior H) turnde op alle toestellen een top wedstrijd en kregen alle drie het goud om gehangen in hun eigen niveau en leeftijdscategorie. Laura Vink (jeugd 2 H) eindigde mede door een mooie vloeroefening in het jeugd 2 supplement H niveau op de 3e plaats. Ook Demi Buis (Senior E) en Tessa Visch (Pupil 1 D2) kregen de bronzen medaille omgehangen. Demi begon zenuwachtig aan haar wedstrijd maar turnde sterk met onder andere het hoogste cijfer op balk (11.700 pnt) als resultaat. Tessa behaalde op sprong en brug het hoogste cijfer en werd daarmee knap derde.

Rosa Bazuin en Marit Westerveld (Pupil 1 D3) hebben beide hun vooraf gestelde doel voor deze wedstrijd behaald. Rosa turnde de koprol op de balk alleen en bij Marit lukte voor het eerst haar buikdraai op de brug. Marit eindige als vijftiende en Rosa als zestiende.

Noortje Dubbeldam, Iris Roseboom en Dana de Vries (Pupil 2 D3) turnden naar behoren en dat leverde een negentiende, zestiende en zevende plek op, uit een groot deelnemersveld van 31 tegenstanders.

Instapper Irene Jansen had een goede dag. Ze eindigde helaas net naast het podium op een knappe vijfde plek. Esmee-Rose Mulder (Instap D3) behaalde ondanks haar zenuwen een mooie zevende plek. Fenne Scherrenburg had wat pech op brug maar ze heeft haar wedstrijd netjes afgemaakt. Ze eindigde op de 23e plek.

Louise Boel had niet haar dag. Op brug en sprong maakte ze wat fouten, maar ook Louise ging gewoon verder. Dat leverde op het toestel balk nog het hoogste cijfer op en op het toestel vloer het tweede cijfer. In het eindklassement eindigde ze op een vijfde plaats.

Senior turnsters Sara van de Kuit en Tessa Hermsen mochten het spits afbijten op het onderdeel vloer. Tessa turnde netjes en stabiel en werd achtste. Sara is de afgelopen tijd enorm veel vooruit gegaan op brug en wilde een nette en goede oefening laten zien. Met inturnen ging het erg goed maar helaas ging het mis in haar wedstrijdoefening. Na enige teleurstelling zette zij vervolgens toch een goede balkoefening neer. Sara behaalde daarmee een veertiende plek in het eindklassement.

Viënne Hartjes (Junior F) maakte hier en daar wat foutjes tijdens haar ronde waardoor een hoge klassering uitbleef. Viënne werd achttiende.

Meer berichten