Rolstoeltennissers Rick Molier (r) uit Ede met collega Carlos Anker en de trainers Pascal de Jager en Aad Zwaan. (Foto: Nico de Gouw)
Rolstoeltennissers Rick Molier (r) uit Ede met collega Carlos Anker en de trainers Pascal de Jager en Aad Zwaan. (Foto: Nico de Gouw) (Foto: Nico de Gouw)

Ervaar rolstoeltennis

  Sport

In de Keltenwoud-tennishal te Bennekom vindt op zaterdag 23 februari een kennismakingsclinic voor rolstoeltennissers plaats. Dit initiatief is gekoppeld aan een Master clinic voor valide tennissers.

Bennekom - Aan de master clinic van 13.00 tot 18.00 uur doen tientallen dagwinnaars mee van eerdere masterclinics voor valide tennissers. Dat waren sportieve middagen voor bedrijven en tennisverenigingen, georganiseerd door De Jager Sportevents uit Beneden Leeuwen. In de komende master clinic gaan de deelnemers het rolstoeltennis ervaren onder leiding van Aad Zwaan, ex-bondscoach rolstoeltennis van Nederland en momenteel van Sri Lanka. Naast een ‘gezellig balletje slaan’ krijgen ze technische en tactische tips van Zwaan en de trainers van De Jager Tennis. Gestreden wordt om een verzorgde busreis inclusief overnachting en twee toegangskaarten voor het Roland Garros proftennistoernooi in Parijs in mei.

In de gratis kennismakingsclinic kunnen minder valide mensen het tennissen in een rolstoel uitproberen. Hiermee willen de organisatoren in samenwerking met Keltenwoud het rolstoeltennis onder de aandacht brengen bij publiek en bedrijfsleen.

In de Bennekomse tennishal krijgen rolstoelers al enkele jaren tennisles, maar daarvan zouden veel meer personen gebruik kunnen maken. Via de samenwerking worden meer kansen geboden aan mensen met een beperking om te tennissen in een rolstoel.

Met het oog op integratie van de gehandicaptensport is de clinic ook interessant voor valide tennissers. Het is de bedoeling vaker clinics en open dagen te organiseren.

Meer info: dejagertennis.nl.

Meer berichten