Voorste rij: Kiki van Dodeweerd, Floor Versteeg, Lu Kai van der Goot. Achterste rij: Manou Maliepaard. (Foto: Claudia van Mechelen)
Voorste rij: Kiki van Dodeweerd, Floor Versteeg, Lu Kai van der Goot. Achterste rij: Manou Maliepaard. (Foto: Claudia van Mechelen) (Foto: Claudia van Mechelen)

Brons voor vierde divisie turnster Lu Kai van der Goot

  Sport

Zaterdag vond in de SPORTQUBE in Nijmegen het tweede meetmoment van het seizoen plaats voor de Exalto Sport turnsters uit het niveau D1 en vierde divisie. Deze meiden uit verschillende leeftijdscategorieën trainen samen in de tweede selectie bij Exalto Sport.

Lunteren - De dag begon met vele succes- en gelukwensen in de gezamenlijke groepsapp. Wat voor Lu Kai van der Goot goed heeft uitgepakt. Zij wist bij deze tweede plaatsingswedstrijd een bronzen medaille in de wacht te slepen.

De drie jongste turnsters (Pupil 2 D1) van het stel mochten het spits afbijten in de eerste wedstrijdronde. Voor Britt Jonkman de eerste wedstrijd in de vierde divisie. Een spannend moment aangezien zij vorig seizoen nog in de zesde divisie uitkwam. Leeftijdsgenootjes Maud Knevel en Noortje Zwaneveld verschenen ook op de wedstrijdvloer. Een mooie wedstrijd volgde. Helaas konden enkele foutjes bij zowel Britt als Noortje op brug en balk niet voorkomen worden. Maud liet ten opzichte van de vorige wedstrijd veel progressie zien en klom naar een achtste plaats in het eindklassement.

Kiki van Dodeweerd (Jeugd 2) had in de tweede wedstrijdronde van de dag graag een betere versie van zichzelf laten zien. Niet helemaal tevreden met de resultaten op brug en balk bleek ze in het eindklassement toch een derde score op sprong en een zesde score op vloer neergezet te hebben. Dit leverde een mooie 8e plaats op in een deelnemersveld van 19 turnsters. Floor Versteeg ging sterk van start op het onderdeel vloer. Daar scoorde ze maar liefst 11.950 punten. Helaas bleek de radslag op de balk haar niet gezind. Op dit toestel wist haar turnmaatje Lu Kai van der Goot daarentegen het hoogste cijfer van de wedstrijd te scoren (10.950 punten). Mede door dit mooie cijfer eindigde Lu Kai op een knappe derde plaats en wist Floor net met een halve punt minder op een vierde plaats te eindigen.

De senioren turnsters zouden in de derde wedstrijdronde van de dag in actie komen. Echter konden vier van de vijf turnsters niet meedoen door verschillende blessures en scholingsdagen. Manou Maliepaard, gesteund door haar geblesseerde vriendin Eline van Ieperen, kwam wel in actie en turnde een stabiele wedstrijd. Met een nette uitvoering verdiend ze haar punten. Helaas kwam ze in de moeilijkheid nog net iets te kort waardoor een hoge klassering er nog niet in zat.

Op zaterdag 16 maart vindt de derde en laatste plaatsingswedstrijd plaats. Dan wordt duidelijk wie naar de regiofinale gaan.

Meer berichten