Hanna Sinia, Brechje Pronk en Yulia Schippers. (Foto: Sara van de Kuit)
Hanna Sinia, Brechje Pronk en Yulia Schippers. (Foto: Sara van de Kuit) (Foto: Sara van de Kuit)

Eremetaal bij Exalto Sport

  Sport

Tijdens de eerste plaatsing wedstrijden voor CDE-lijn sportacrobatiek mochten zeven teams van Exalto Sport Lunteren in actie komen. Vijf teams daarvan wisten een medaille te behalen.

Lunteren - Het damespaar E-jeugd, bestaande uit Sabine Kooloos en Mae Slot, mocht op zaterdag 19 januari in Zwolle als eerste de vloer op. Met een mooi puntentotaal van 23.180 punten konden ze op hun allereerste wedstrijd, de gouden medaille ophalen.

In Kampen kwamen de damesparen D-junioren, D-senioren mix en C-senioren aan bod op zaterdag 26 januari. Bij de D-junioren mochten Noa Tompkins en Bodil Schoonderbeek de vloer op om hun oefening te laten zien. Met een sterk verbeterde oefening behaalden ze een score van 21.080 punten, wat dit team een mooie bronzen medaille opleverde. Uitkomend in D-senioren mix wisten Raymond Schonewille en Stevie Waalewijn een score te behalen van 17.510 punten. Het gemengde duo bemachtigde hiermee de zilveren medaille. Het beste resultaat was er voor het duo Eline Versteeg en Floor Versteeg.

In de C-senioren dienen er twee oefeningen uitgevoerd te worden, een tempo- en een balansoefening. Met een nieuwe oefening voor de tempo en een stabiele balans oefening wisten ze een persoonlijk puntenrecord te behalen. Met een prachtige totaalscore van 48.290 punten konden ze verdiend het hoogste podium betreden.
Bij de damesgroep D-senioren was de concurrentie erg sterk. Toch wisten Sterre van Bekkum, Roosmarijn Vonk en Mayra Manders zich staande te houden. Met een prima score van 22.430 wisten ze de divisie plek te bemachtigen. Helaas net buiten de prijzen.

Meer berichten