Kwalificatiewedstrijd voor het Rhönradturnen

  Sport

Op zaterdag 12 januari mochten de rhönradturnsters van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede afreizen naar het verre Den-Helder. Hier werd de eerste kwalificatiewedstrijd voor het NK van het seizoen gehouden.

Ede - Drie turnsters van DOK en één trainster van DOK draaien mee op het allerhoogste niveau binnen de rhönradwereld. Niveau 1 is het hoogste niveau binnen deze tak van sport en op dat niveau komen de turnsters van DOK ook uit. Dit is een hele prestatie en het vraagt dan ook veel training en inzet van de turnsters en de trainers.
Naomi de Vries, Gerdien Jansen en Marije Hamminga zijn de turnsters van DOK die de vloer op kwamen. Sanne Romeijn is de trainster van DOK die ook meeturnt op het hoogste niveau. De wedstrijd verliep goed, de dames draaien echt mee in de top 10 van Nederland. Marije Hamminga liet een prachtige rechtuit oefening zien. De sprong van Gerdien Jansen werd zeer hoog beoordeeld. Dokker Naomi de Vries draaide een stabiele wedstrijd. Voor de trainster van DOK, Sanne Romeijn, werd het helemaal een goede dag. Zij kreeg het zilver omgehangen. Op naar de volgende kwalificatiewedstrijd waarbij er nog punten gewonnen moeten worden met het spiralen. Maar de hoofdtrainster Saskia van Bruxvoort en de turnsters weten nu dat het kan.

Meer berichten