De succesvolle springers van DOK.
De succesvolle springers van DOK.

Twaalf NK-plaatsen voor DOK-Ede

  Sport

Op zaterdag 10 november reisden vier teams van DOK Ede af naar Lemmer voor de kwalificatie voor het NK.

Ede - De Christelijke gymnastiekvereniging DOK is op het onderdeel springen echt een uitblinker. DOK was dan ook veruit met de meeste deelnemers aanwezig op deze kwalificatiewedstrijd, Ede mag hier trots op zijn. Dit seizoen draait DOK met een junioren mix team en met een senioren mix team, ook echt mee op het allerhoogste niveau. Op 8 december kunnen er in Ede dan ook weer echte Nederlandse Kampioenen zijn.
Voor het junioren B-team was het de eerste keer dat ze meededen op het B-niveau. Deze groep heeft nog tijd om te groeien richting het landelijk niveau. Afgelopen weekend werd de groep al verrast met een plaatsing op pegasus voor het NK.
Het junioren A-team is een groep die al een aantal jaren samen springt. Zij zijn goed op elkaar ingespeeld en weten wat ze moeten doen. Dit hebben ze ook fantastisch laten zien, op alle vier de onderdelen is deze groep door naar het NK.

Het senior B-team sprong goed en op alle vier de onderdelen is deze groep door naar het NK. Ze deden knap door een keer 1 e , een keer 2 e , een keer 3 e en een keer 4 e te worden. Het team senior A wist zich op drie onderdelen te plaatsen. Het lukt alleen niet op de tafel. Een hele knappe prestatie. Nu op naar het NK op 8 december.

Meer berichten