Foto: Joost Venendaal

Karate en judo vanentoernooi goed verlopen

  Sport

Zaterdag was het gezellig druk bij het Judo en Karate Vanentoernooi van Sportschool Venendaal in Ede-Rietkampen. Het eerste Karate en Judo Vanentoernooi werd gehouden terwijl het in Nederland fantastisch mooi weer was. Tevens deden 3 judoka’s examen voor de scheidsrechters cursus A van de sportschool.

Ede - Er werd door de enthousiaste karateka’s en judoka’s deelgenomen aan dit toernooi voor de eigen sporters van de sportschool. De beide budo-disciplines streden naast elkaar. Mede dankzij de hulp van een aantal enthousiaste sporters en ouders verliepen de wedstrijden vlotjes.

Onder toeziend oog van Bondsscheidsrechter Jaco de Vos en Cent Scherpenisse deden 3 judoka’s examen voor de scheidsrechterscursus. Alle 3 zijn geslaagd; Zoe Klaassen – Fabienne Reijnen en Elianne Hughan. Van harte met dit mooie resultaat.

Bij de karateka’s werden veel punten behaald door Jasmijn Hartland 30 punten en Louise van Dijk 31 punten. Finn Leentvaar en Louise van Dijk behaalden het gele vaan. Tristan Kuypers heeft nu een totaal van nu 521 punten.

Aangemoedigd door een de meegekomen enthousiaste ouders en familie-leden. Verdeeld over de diverse poules (groepen) konden de judoka’s en karateka’s 3 tot 5 wedstrijden maken.

Bij het vanentoernooi kunnen de budoka’s van de Sportschool “kennismaken” met en zich bekwamen in het maken van wedstrijden. Tevens krijgen ze punten voor de wedstrijden; bij iedere 100 punten ontvangen de deelnemers (m/v) een (gekleurd) VAAN.

Bij de judoka’s werden veel punten behaald door; Emma-Lotte Hoek 65 punten, Jordi Imminkhuizen 62 punten, Guido Vos 55 punten, Luuk Pelgrum 55 punten, Guido vd Oever 45 punten, Thijmen Feteris 43 punten en Laurens Vinck 42 punten.

De wedstrijden verliepen prima. Mede dankzij de hulp van enthousiaste ouders – judoka’s - en de leraren van karate en judo van Sportschool Venendaal.

Judoka’s die een vaan in ontvangst mochten nemen zijn. Geel Vaan/ 100 punten: Thijmen Feteris, Hans Groothedde en Nathan Ebbers. Oranje vaan voor Emma-Lotte Hoek, Luuk Pelgrum, Elianne Hughan en Zoe Klaassen.

Kom ook meedoen met Judo & Karate…bijvoorbeeld deze week of de week na de Herfstvakantie; je bent natuurlijk alle weken welkom.

In de week van 5 t/m 10 november is het de ‘Meedoe week’ - ouders (familie-leden) mogen allemaal meedoen met de les/training.

Zaterdag 24 november is het Sinterklaastoernooi voor de Karateka’s en de Judoka’s. Voor meer informatie over lessen in Ede – Bennekom of Lunteren kunt u bellen met 0318 595007 of via info@Sportschool-Venendaal.nl

Meer berichten