Jasmijn Hiddink won brons bij haar debuut op de marathon. (Foto: Jelle van Beek)
Jasmijn Hiddink won brons bij haar debuut op de marathon. (Foto: Jelle van Beek) (Foto: Jelle van Beek)

Zonnige zevende Dave van Dam Inline-Cup in Ede

  Sport

De Edese IJsvereniging ontving afgelopen zaterdag bijna 90 deelnemers voor de zevende regionale Dave van Dam Inline-Cup en nog eens 35 voor de finale van de regionale marathon.

Ede - Aan de start stonden ook een aantal Edese rijders die op hun thuisbaan behoorlijk indruk maakten. Op het programma stonden een 100 meter, een onelap of 800 meter en een 1000 meter inline. Zeker op de 100 meter deden de EIJV’ers het goed.

Chaim Boer (2e) en Bauke van Beek (3e) mochten bij de wedstrijden op het podium hun medaille in ontvangst nemen. Ook de overige rijders reden niet onverdienstelijk in het goed bezette deelnemersveld: Lotte Bergsma (7e), Inge Blaakmeer (16e), Thea de Groot (17e), Moses de Jong (9e), Niels Teunissen (10e), Jasmijn Hiddink (4e) en Nadia Hoogstede (8e).

Na de inline wedstrijden, werd de finale van de marathon gereden. Jasmijn Hiddink debuteerde op haar thuisbaan en werd in een spannende wedstrijd over 40 rondes 3e. Ook Michael den Draak Borm mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. In het eindklassement over zeven wedstrijden won Pepijn Wolff zilver en Michael den Draak Borm brons.

Meer berichten