Pupil Isa Leroy reed dit seizoen voor de eerste keer mee op de landelijke baanwedstrijd van de KNSB. (Foto: Jelle van Beek)
Pupil Isa Leroy reed dit seizoen voor de eerste keer mee op de landelijke baanwedstrijd van de KNSB. (Foto: Jelle van Beek) (Foto: Jelle van Beek)

Goede resultaten in Zwaagwesteinde

  Sport

Ede - Zes rijders van de EIJV stonden zaterdag aan de start in Zwaagwesteinde, de vierde KNSB baanwedstrijd.

Marit van Beijnum stond wederom op het podium en won brons op de 500 meter, achter de Oostenrijkse topper Vanessa Herzog en Elisa Dul. Marit voert door haar overwinning nog steeds het klassement op de sprintafstanden aan.

Het was ook het eerste weekend dit seizoen dat de pupillen mee mochten doen aan de landelijke baan. Isa Leroy liet zich direct van voren zien door op de 500 meter derde te worden. In het klassement staat ze zesde. Jasmijn Hiddink werd als jongste deelnemer in haar categorie tweemaal negentiende op de 500 meter en de afvalkoers.

Bij de heren reed Jelle Stienstra een ijzersterke wedstrijd door in de afvalkoers steeds attent mee te sprinten. Hij finishte als vierde. Door een zesde plaats op de afvalkoers eindigde hij als vijfde in het klassement. Op de 500 meter werd hij zesde. Bauke van Beek werd in dezelfde categorie tweemaal zeventiende.

Meer berichten