Climax-meisjes eerste en derde op estafette
Climax-meisjes eerste en derde op estafette (Foto: Peter Navarro/Climax)

Veel podiumplaatsen voor Climax bij Gelders Overijsselse Kampioenschappen

  Sport

Onder zomerse omstandigheden vond op zaterdag 9 juni bij atletiekvereniging Climax het Open Gelders Overijssels Kampioenschap voor CD junioren plaats. Climax vaardigde vijftien atleten af en die behaalden maar liefst tien podiumplaatsen.

Ede - Bijna 200 jeugdtalenten uit het hele land streden om de winst op individuele onderdelen en de estafette. De wedstrijd begon traditiegetrouw met de estafettes.

Bij de meisjes C junioren sprintte het eerste Climax team met Dorine van Leeuwen, Evelyn Navarro, Jisze Diemer en Céline van Heerikhuize naar de winst. Het tweede Climax team met Else Janssen, Isa Wijdenes, Iris Koevoets en Teddie Nieuwenburg werd derde. Ook het Climax team van jongens D junioren met Niels van Rheenen, Jesse Haak, Ruben Schussler en Ian Pennock werd derde op de 4x80 meter estafette.

Céline van Heerikhuize was de allerjongste C-junior van het veld, maar wist met grote overmacht de 800 meter te winnen. Haar tijd van 2.21.23 minuten betekende bovendien een verbetering van haar eigen clubrecord. Dorine van Leeuwen pakte brons bij zowel het hoogspringen (in een nieuw PR van 1.54 meter) als het kogelstoten.

Bijzonder spannend was de finale van de 60 meter sprint bij de meisjes D junioren. Jisze Diemer verraste door brons te pakken in 8.67 seconden, slechts 0.02 seconden voor Evelyn Navarro op de vierde plek. Jisze werd ook derde bij het hoogspringen. Evelyn pakte op een ander onderdeel, namelijk bij het speerwerpen, alsnog een bronzen medaille. Bij de jongens D junioren pakt Niels van Rheenen het brons bij het hoogspringen.

Meer berichten