Het aftredende bestuur, v.l.n.r:  Gijsbert Duijzer,   Esther Akkerman, Cent Scherpenisse en Natalie Akkerman.
Het aftredende bestuur, v.l.n.r: Gijsbert Duijzer, Esther Akkerman, Cent Scherpenisse en Natalie Akkerman. (Foto: jacqueline Postma)

750 judoka's in sporthal de Peppel

  Sport

Ede - De 72-jarige Cent Scherpenisse neemt afscheid als oprichter en organisator van het Heide judo Toernooi. Na 25 jaar actief te zijn geweest vindt meester Cent het tijd om de nieuwe generatie een kans te geven. Het eerste toernooi in 1993 vond plaats in de DVO hal in Bennekom met 400 deelnemers, dit was best veel voor een startend toernooi.

Binnen en buitenland

Afgelopen zaterdag 2 juni heeft het 25e Heide judo toernooi plaatsgevonden. Zo'n 750 judoka’s uit binnen een buitenland hebben in sporthal de Peppel in Ede gestreden voor de eerste prijs. Cent Scherpenissen: “Het is in de afgelopen 25 jaar eigenlijk nog nooit voorgekomen dat er een ernstig ongeluk heeft plaats gevonden. Er wordt gewoon eerlijk gejudood, zoals het hoort. Ook dit jaar weer.”

Edese judoscholen

Van de twee Edese judoscholen zijn ook dit jaar een aantal deelnemers in de eigen gewichts - en leeftijdsklasse in de prijzen gevallen: Van Sportschool Venendaal: 1e Ryan van Donkelaar, 2e Richard van Beek, 3e Dylan de Ruiter en Jonas van Polen. Van Budo Academy Physical: 1e Bradley van den Berg, 2e Björn Aartse en Christan Roorda, 3e Benjamin Custic en Jari Doest.

Op 1 juni 2019 vindt het 26e Heide Judo Toernooi plaats, met een bijna geheel nieuw bestuur.

Meer berichten