Logo edesepost.nl


Eelco Wagenaar pareert in Alphens schot in de thuiswedstrijd van vrijdagavond. (Foto: Mark Gunnink)
Eelco Wagenaar pareert in Alphens schot in de thuiswedstrijd van vrijdagavond. (Foto: Mark Gunnink) (Foto: Mark Gunnink)

Halve finale eindstation Polar Bears

  Sport

Door Sjoerd Bouwmeester

Ploeg komt tekort tegen AZC

Het seizoen zit erop voor de mannen van Polar Bears. De gehoopte finale bleek over twee wedstrijden teveel van het goede. Tegenstander AZC Moscow uit Alphen a/d Rijn was simpelweg gehaaider en had de beren met name verdedigend goed in de tang.

Na de eerste wedstrijd vrijdagavond hadden de beren het gevoel dat er nog wel wat meer in had gezeten. Nadat de gehele wedstrijd gelijk opging, namen de Alphense gasten in de derde periode voor het eerst afstand met 4-7. Polar Bears vocht zich nog terug tot 6-7 kreeg kansen op meer. Maar AZC, een team bestaand uit veelal Servische, Griekse en Italiaanse spelers, toplanden binnen het waterpolo. Hield stand en liep zelfs uit naar een uiteindelijke terechte 7-10 overwinning. Toen al bestond het gevoel dat het lastig ging worden. De overtuiging werd uitgesproken dat er nog een derde wedstrijd zou komen. Maar de uitwedstrijd zou nog veel zwaarder worden.

Daar werd het eigenlijk nooit spannend. AZC nam na één periode spelen al een 4-1 voorsprong en bouwde die zelfs uit naar 8-2. Net als een dag eerder mistte Polar Bears teveel kansen, met schoten die naast of over vlogen. De stand finishte uiteindelijk op 10-5 en daarmee kwam er toch abrupt einde aan het seizoen. De doelstelling werd behaald - bij de eerste vier in de reguliere competitie en halve finale eindigen - Maar de ploeg had toch op meer gehoopt.

"Dat doet nu wel even zeer", analyseerde doelman Eelco Wagenaar. "We hebben in aanvallend opzicht te weinig bewogen. Dat is waar we het van hun konden winnen. Ook onze schoten waren niet zuiver genoeg." Desondanks ziet de doelman van Oranje genoeg lichtpunten voor het volgende seizoen. "Dan gaan we gewoon weer voor het kampioenschap. Er is dit seizoen genoeg progressie geboekt. Vorig jaar eindigde we als achtste in de competitie, dit jaar tweede. Dit is een jonge en ambitieuze groep. Dus volgend jaar gaan we er weer vol voor. Ik wil een keer Nederlands kampioen worden", sloot Wagenaar af.

Meer berichten

Shopbox