Hanna Sinia en Mayra Manders (sportacrobatiek)
Hanna Sinia en Mayra Manders (sportacrobatiek)

Acroteams Exalto Sport door naar NK

  Sport

Lunteren - In het weekend van 12 en 13 mei stonden er voor twee disciplines van Exalto Sport wedstrijden op de agenda. De het sportacrobatiek duo Hanna Sinia en Mayra Manders wist zich te plaatsen voor het NK. Bij de turnafdeling zijn maar liefst 20 medailles in de wacht gesleept bij de toestelkampioenschappen eerste t/m vierde divisie turnen dames.

Het damespaar van Hanna Sinia & Mayra Manders heeft op zondag 13 mei deelgenomen aan de landelijke halve-finale in 's Hertogenbosch. Ze zijn naar deze wedstrijd afgereisd in de hoop een plaats voor de finale af te dwingen. Het bleef tot het einde van de wedstrijd spannend of ze zich zouden plaatsen. Dit is uiteindelijk met het behalen van de vijfde plaats precies gelukt. Op zaterdag 9 juni mag het damespaar deelnemen aan de finale.

Het team van Hanna & Mayra is daarmee het tweede team van Exalto Sport dat zich heeft weten te plaatsen voor het NK. In het weekend van 5 en 6 mei vonden de andere halve-finales plaats in Oss. Exalto Sport was hier vertegenwoordigd met drie teams. Het damespaar van de zusjes Eline & Floor Versteeg heeft zich daar weten te plaatsen voor de finale door het behalen van de vierde plaats. Zij mogen op 23 juni deelnemen aan het NK in Ahoy Rotterdam. De damesgroep van Irsa Rigg, Tanja Wijnen & Sterre Mijnten is in de halve-finale op de zevende plaats geëindigd en komt daarmee op de reservelijst.

Meer berichten