Overtuigende overwinning Hans van der Kolk in de Grote Prijs Bennekom.
Overtuigende overwinning Hans van der Kolk in de Grote Prijs Bennekom.

Overtuigende Hans van der Kolk wint Bennekom

  Sport

Hans van der Kolk had donderdagmiddag twee ijzers in het vuur in de barrage van de Grote Prijs op het 113de Concours Hippique Bennekom.

Bennekom - Met de nog niet zo ervaren Eddy the Eagle was de ruiter uit Vilsteren, bij Ommen, de eerste foutloze combinatie. Op zijn twaalfjarige merrie Britney liet Van der Kolk zien ook snel te kunnen zijn en als slotruiter was hij anderhalve seconde sneller dan Ellen Zwijnenberg die hij naar de tweede plaats verwees. Anne van Vulpen werd derde.

Parcoursbouwer Chris van Gelder had een pittige 1,40 meter proef gebouwd voor de Grote Prijs. Vijf combinaties wisten het basisparcours zonder fouten te springen. De winnaar van vorig jaar was daar niet bij. Wiljan Laarakkers had twee keer pech, met beide paarden kreeg de ruiter uit Limburg een balk.
Hans van der Kolk reed zich met twee paarden in de barrage en moest het opnemen tegen de geroutineerde Anne van Vulpen, Ellen Zwijnenberg en Stefan van Veldhuizen.

Met de nog jonge Padinus-zoon Eddy the Eagle sprong Hans van der Kolk een vlotte nulronde in 45,77 seconde. "Het maximaal haalbare voor hem", zei Hans na afloop, "en het legde wel de druk bij de anderen. Hij kan nog niet veel sneller, verspeelt nog te veel tijd in de lucht."

Tot slot liet Hans van der Kolk op zijn ervaren Britney zien waar de winst in de barrage te halen was. In de iets gebroken lijn van de bloemenhindernis naar een flinke oxer reed Van der Kolk een galopsprong minder en op de laatste lijn nam hij zijn paard niet meer terug voor de slotsprong. In 40,26 seconden was hij ruim sneller dan Ellen Zwijnenberg. Voor Hans van der Kolk werd het de tweede keer dat hij in Bennekom de Grote Prijs won.

Van der Kolk probeert volgend jaar zeker terug te komen om zijn titel te verdedigen. "Het is super concours en een hele fijne organisatie!"

Zie ook www.chbennekom.nl

Meer berichten