Voor het derde jaar op rij won Marit de One lap op het NK.
Voor het derde jaar op rij won Marit de One lap op het NK. (Foto: Hidde Muije)

Gouden Marit van Beijnum naar WK

  Sport

Drie dagen lang was het tijdens het Hemelvaartweekend genieten van de wedstrijden en het prachtige weer in Heerde tijdens het Nederlands Kampioenschap Inline-skaten Baan/Weg. Daar werden niet alleen nationale titels verdeeld, het toernooi was ook een selectiemoment voor het WK Inline-skaten.

Ede - De Bennekomse Marit van Beijnum won drie nationale titels en werd tweede op de 1000 meter. Daarmee heeft ze zich rechtstreeks geplaatst voor het WK Inline-skaten dat deze zomer in haar thuisprovincie Gelderland plaatsvindt.

Marit van Beijnum begon donderdag als grote kanshebber aan de 500 meter op de piste. De afstand waarop ze dit seizoen al heeft bewezen de favoriete te zijn door alle 500 meters te winnen. Haar geheime wapen is een fantastische start waarna ze een dikke voorsprong neemt op alle rijdsters in de baan. Niemand kan tippen aan haar snelheid waardoor ze op de eerste afstand direct een gouden medaille pakte. Op de tweede dag werd ze verrassend tweede op de 1000 meter.


Fenomenale 100 meter

De laatste dag ging het NK verder op de weg. Marit verdedigde haar titel op de One lap, de discipline waarbij rijders een ronde op volle snelheid volbrengen. Ook hier was Marit bijzonder snel weg en niemand kon haar meer achterhalen. Dat leverde het tweede goud op.

Op de 100 meter was het eigenlijk vooraf al duidelijk dat ze de snelste zou zijn, maar het moest nog wel ‘even’ gebeuren. Een diskwalificatie door een valse start of het overschrijden van de lijn kan zo gebeuren. Marit bleef echter goed gefocust en liet zich niet gek maken. Met overmacht won ze ook de laatste afstand waardoor ze met drie gouden en een zilveren medaille naar huis mocht.

Meer berichten