Midvoor Nienke Vermeer was zeer sterk op dreef dit weekend. (Foto: Chris Wagter)
Midvoor Nienke Vermeer was zeer sterk op dreef dit weekend. (Foto: Chris Wagter) (Foto: Chris Wagter)

Polar Bears wederom finalist

  Sport

De Edese waterpolodames van Polar Bears zijn er voor het tweede jaar op rij in geslaagd om de finale om het Nederlands kampioenschap te bereiken. Het is de derde eindstrijd in successie na de bekerfinale eerder dit seizoen.

Ede - In een best-of-three rekende Polar Bears af met Widex GZC Donk. Het eerste duel bleek achteraf het meest spannend te zijn. Toen viel de beslissing na strafworpen, nadat de berinnen een 5-0 voorsprong weggaven en pas enkele seconden voor het einde gelijk kwamen. In de serie nam GZC Donk ze beter. Een tik voor de ploeg zou je zeggen, zo'n voorsprong weggeven in een halve finaleduel. "Ik heb altijd geloofd in de finale. Die vrijdag speelden we een prima wedstrijd, maar verloren onze concentratie", volgens coach Evangelos Doudesis.

De return op zaterdag moest gewonnen worden om een beslissingsduel in Ede af te dwingen. Daarin slaagde de ploeg met vlag en wimpel. Het nam opnieuw een ruime voorsprong. Wederom kwam de Goudse ploeg wat terug, maar de berinnen wisten dit keer zelf ook te blijven scoren en dus 'hoog in de concentratie' te blijven. Met 6-11 kreeg GZC Donk ditmaal een tik te verwerken.

Het bleek ook het recept voor het derde duel. Achterin zat het behoudens enkele foutjes in de derde periode potdicht en aanvallend zat het goed. Het zegevierde uiteindelijk met 8-6. Dat het de derde wedstrijd was in drie dagen, hakte er bij een aantal speelsters goed in.

In de finale treft het ZVL-Tetteroo, de Leidse bekerkampioen. Doudesis heeft al gekeken en geleerd van de verloren bekerfinale. "Als ik terugkijk, waren we toen niet klaar voor hun verdedigende tactiek. Maar nu, met deze jonge ploeg, vooral onder aanvoering van onze ervaren en onmisbare krachten Nienke Vermeer en Marit Bergers, die fantastisch speelden, ben ik vol vertrouwen." De finale wordt ook in een best-of-three serie gespeeld. De eerste wedstrijd volgt op vrijdag in Leiden, zaterdagavond is Ede de gastheer. Een eventuele derde wedstrijd is opnieuw in Leiden.

Meer berichten