Koen en Tijnis Verhoeff, Paul Johan en Marit van Andel op de jaarlijkse clubkampioenschappen.
Koen en Tijnis Verhoeff, Paul Johan en Marit van Andel op de jaarlijkse clubkampioenschappen. (Foto: EIJV)

Snelle tijden in Nijmegen

  Sport

Afgelopen week stond in het teken van recordwedstrijden in Deventer en Heerenveen en natuurlijk de jaarlijkse clubkampioenschappen van de Edese IJsvereniging in Nijmegen. Ondanks dat het seizoen er bijna op zit, werd er hard gereden.

Ede - In Nijmegen reden 50 leden van de EIJV een 300, 500, 1000 of 1500 meter. Voor sommige leden was het de eerste keer dat ze een wedstrijd reden, voor anderen was het doel om hun eerdere tijd te verbeteren. En dat lukte meestal uitstekend! Er werden 35 persoonlijke records gereden. Peter Boer reed zelfs twee persoonlijk records evenals onder andere Marlies Verhoeff en Corné van Dooren. En niet alleen de pupillen reden hard, ook oudere rijders als Marinus Adams, Martijn de Bruijn en Mees van Reenen doken onder de minuut op de 500 meter. Mees reed op de 1000 meter zelfs ruim 10 seconden van zijn tijd af.

Aanmoedigen

Het leuke aan de clubkampioenschappen is dat er veel familieleden meedoen, en dat er dus ook fanatiek aangemoedigd wordt door jong en oud. Zo werd Christiaan Blaakmeer bijzonder hard aangemoedigd door dochter Inge, Paul Johan van Andel door dochter Marit, Peter Boer door zoon Chaim en Piet van Meijeren door dochter Anna.

De familie Verhoeff stond zelfs met vijf rijders aan de start. Wie er clubkampioen wordt, wordt over twee weken bekendgemaakt op de traditionele seizoenswissel. Wel mag gezegd worden dat het een erg gezellige wedstrijd was, waarbij vele vrijwilligers hebben geholpen.

Meer berichten
Shopbox