Foto: Kim Hiddink

Natuurijs inspireert jeugd Edese IJsvereniging

  Sport

Een week vol ijspret en trainingen op de eigen combibaan in Ede, leverde een aantal mooie wedstrijdresultaten op bij de jeugd. Zij hadden afgelopen woensdag voor het eerst dit seizoen weer kunnen trainen op natuurijs. Voor sommige jeugdleden was dit de eerste keer en ze genoten er zichtbaar van.

Ede - Negen Edese schaatspupillen reden afgelopen zaterdagavond voor het laatst dit seizoen in Dronten. Niels Teunissen reed twee geweldige persoonlijke records. Op de 300 meter verbeterde hij zijn beste tijd met ruim 2 seconden. Dat had hij voornamelijk aan zijn goede techniek te danken: hij viel de bocht prima aan en hield daarna zijn tempo hoog waardoor hij met veel snelheid de bocht uitkwam. Dat kon hij vasthouden tot aan de finish en leverde hem een tijd op van 35.48.

Ook de broertjes Jasper en Marijn van Roekel reden dikke PR’s. Jasper zelfs tweemaal: op de 100 meter en de 300 meter. Marijn van Roekel reed op de 500 meter bijna vijf seconden van zijn beste tijd af en finishte in een nieuw persoonlijk record van 1.08.13.

Voor Inge Blaakmeer werd het een geweldige avond nadat ze op de 300 meter onder de 40 seconden dook, een van haar doelen dit seizoen. Ze is samen met Niels Hiddink koploper in het progressieklassement, maar er zijn nog veel gegadigden voor de titel. Niels reed op de 500 meter ook een nieuw persoonlijk record (1.01.24).

Later op de avond reed ook Renier van Roekel uitstekend door zijn tijden op de 500 en de 1000 meter te verbeteren. Op de 500 meter deed hij dat, ondanks een hele lastige wissel. Anna Jochemsen, Anna van Meijeren, Koen Verhoeff en Tijnis Verhoeff reden heel stabiel en bleven maar net boven hun persoonlijke records.

In Deventer deden Fleur Koopman en Lars van Bemmel mee aan de clubkampioenschappen van de Deventer IJsclub. Ondanks dat het door de wind een zware wedstrijd was, reden ze prima tijden en wonnen allebei zilver.

Meer berichten
Shopbox