Door een woud van armen scoort midvoor Nienke Vermeer de 3-1. (Foto: Chris Wagter)
Door een woud van armen scoort midvoor Nienke Vermeer de 3-1. (Foto: Chris Wagter) (Foto: Chris Wagter)

Slechte generale voor Polar Bears

  Sport

Polar Bears staat weer even met beide benen op de grond. De ploeg, trotse koploper van de Eredivisie, verloor afgelopen zaterdag met 7-9 van UZSC, de huidige landskampioen. Het was het laatste duel voor de bekerfinale van aanstaande zondag in Den Haag, waar het de vijfde bekerwinst in de historie kan binnenslepen.

Ede - "Tsja, het was niet goed", begon coach Evangelos Doudesis. "We waren niet geconcentreerd, eigenlijk vanaf het begin al, terwijl we 4-1 voorkwamen." Hij verweet het verlies aan verschillende factoren. "Het was een rommelige week. Ik heb de meiden maar een keer training kunnen geven, dat was op vrijdag." De Griek is ook assistent-bondscoach van het Nederlands team, die samen met nog vier Polar Bears-speelsters afgelopen dinsdag in Hongarije een interland speelden. "Ook probeerden we iets anders te spelen in de wedstrijd. Dat pakte ook niet goed uit. Daardoor hebben we wel weer wat wijze lessen opgedaan. Ons eigen spelletje, daar moeten we voorlopig bij blijven en we moeten elke wedstrijd top zijn om te winnen. Als de voorbereiding minder is, kan je daar de prijs voor betalen. We zijn weer nederig." Een woord dat hij wel vaker gebruikt. Het duidt op de afgelopen weken waarin Polar Bears indruk maakte, met een serie overwinningen, vooral de 9-3 overwinning op toen nog mede-koploper ZVL uit Leiden. "Dat was een goede wedstrijd, maar we zijn er nog lang niet. Er is nog niets en er is dus een lange weg te gaan. We zijn allemaal gelijk."

Toch bracht het verlies wel een voordeel. "Als we nu als tweede eindigen, spelen we in de play-offs de kwartfinale tegen ZPB, een wedstrijd die we kunnen winnen. Daarna stromen we weer verder. Als koploper sla je de kwartfinale over, maar zou er zomaar een maand tussen je laatste competitiewedstrijd en die halve finale kunnen zitten. Dat is een lange periode tussen een hele belangrijke wedstrijd. Dat kan nadelig uitpakken." De berinnen zijn al verzekerd van de tweede plek, met nog twee competitiewedstrijden te gaan.

Meer berichten
Shopbox