Logo edesepost.nl


International Iris Wolves schoot Polar Bears met de 9-8 naar de bekerfinale
International Iris Wolves schoot Polar Bears met de 9-8 naar de bekerfinale (Gunnink Fotografie)

Polar Bears wederom bekerfinalist

  Sport

Het vrouwenteam van Polar Bears is er zondagavond in eigen huis in geslaagd de finale om de KNZB-Beker te bereiken. In een tweeluik rekende het met één doelpunt verschil af met Widex GZC Donk. Het eerste duel ging met 8-8 gelijk, in de return was de 9-8 overwinning voldoende.

Door Sjoerd Bouwmeester

Ede - Een groot succes voor de Edese waterpoloclub, waar de mannen de afgelopen twee edities in de finale stonden. In de 2016 gingen ze er met de beker vandoor. Ditmaal is het woord aan de vrouwen, die al jaren aan een gestage opmars bezig zijn. Bij de aanstelling van oud-speler Evangelos Doudesis, was de ploeg het seizoen ervoor troosteloos onderaan geëindigd. De Griek focuste zich op de talentvolle jeugd en zag zijn team stapje voor stapje de aansluiting maken met de Nederlandse top. Dat was vorig seizoen voor het eerst meetbaar toen het de finale om het landskampioenschap bereikte. Was het toen wellicht te vroeg, is het team dit jaar zeker in staat om de eerste bekerwinst sinds 2009 te halen.

De verschillen in de halve finale waren minimaal. Zaterdagavond had de ploeg het zichzelf al makkelijker kunnen maken, toen het halverwege een 3-7 voorsprong te pakken had. De Goudse tegenstander knokte zich terug, en ondanks zeven treffers van de pas 17-jarige en kersvers international Simone van de Kraats, eindigde het in een gelijkspel. In de return werd Van de Kraats volledig geneutraliseerd. Doodsbang voor haar machtige linkerarm kreeg ze geen centimeter ruimte. Polar Bears toonde haar andere wapens met de bedrijvige Nina ten Broek en de twee sterke midvoors Iris Wolves en Nienke Vermeer. Het duel bleef tot het einde zeer spannend. Bij 8-8 schoot Wolves een minuut voor het einde het winnende doelpunt binnen en schoot GZC Donk in de slotseconde nog tegen de lat. In de finale treft het ZVL-Tetteroo, dat afrekende met Het Ravijn. Beide teams blijken in de competitie momenteel de sterkste, met een grote voorsprong op de concurrentie. De bekerstrijd is op 11 maart in het Hofbad in Den Haag, de traditiegetrouw het strijdtoneel om de KNZB-Beker.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox