Climax-podium bij meisjes t/m 15 jaar
Climax-podium bij meisjes t/m 15 jaar (Foto: Peter Navarro/Climax)

Twee keer volledig Climax-podium

  Sport

Ede - Zaterdag 10 februari vond in de prachtige bossen van Bennekom weer de Februariloop plaats. Op de twee jeugdlopen werd het podium bij de meisjes compleet bezet door Climax-atleten. Céline van Heerikhuize won de wedstrijd voor meisjes t/m 15 jaar en Eline Gerritsen de kidsrun voor meisjes tot 12 jaar. Ze liepen bovendien allebei een nieuw parcoursrecord.

De Edese burgemeester René Verhulst, tevens Climax-lid, loste het startschot bij de jeugdlopen en nam vervolgens zelf deel aan de 5 kilometer.

Maar liefst 150 kinderen streden om de winst bij de kidsrun over 950 meter. Het podium bij de meisjes toonde een 'clean sweep' voor Climax. Eline Gerritsen won voor Sofie Verhoeven en Nienke van der Veer. Giel van As was met een vierde plaats de snelste Climax-atleet bij de jongens.

Ook op de 2 kilometer loop voor jeugd t/m 15 jaar was het meisjespodium compleet oranje gekleurd. Céline van Heerikhuize won overtuigend in een nieuw parcoursrecord, voor Evelyn Navarro en Iris Koevoets. Bij de jongens werd Ruben Schussler knap derde.

Meer berichten