Logo edesepost.nl


Jamal Ouassif was na afloop de gevierde man. De spits staat dit seizoen al op zes treffers. (Foto: Chris Wagter)
Jamal Ouassif was na afloop de gevierde man. De spits staat dit seizoen al op zes treffers. (Foto: Chris Wagter) (Foto: Chris Wagter)

DTS Ede klopt buurman De Merino's

  Sport

Hoe anders kan het verkeren. Weken geleden moest DTS Ede de punten bij elkaar sprokkelen, was trainer Jeroen Spies niet blij met opvulling van de selectie en draaide de Merino's bovenin mee in de eerste klasse.

Door Sjoerd Bouwmeester

Ede - De rollen zijn sindsdien omgedraaid. De afgelopen weken is DTS aan een gestage opmars bezig, het vond de weg omhoog en boekte met een 1-0 overwinning op haar Veenendaalse buurman de vijfde zege op rij. Zelfs koploper Duno D is met drie punten achterstand in zich gekomen. Dat de wedstrijd tegen De Merino's niet best was, klaagde achteraf niemand over.

Op een zeer mistig sportpark Inschoten had de thuisploeg aanvankelijk het beste van het spel. Middenvelder Jasper Verstraten kreeg al snel een grote mogelijkheid, maar miste een inkopbal compleet. Niet lang daarna viel de 1-0, waar zelfs na de wedstrijd nog over gediscussieerd werd. Spits Jamal Ouassif stond randje buitenspel en een weifelend optreden van de grensrechter kende scheidsrechter Beumer toch het doelpunt toe. De geïrriteerde Merino's kregen in de periode erna liefst vier gele kaarten.

Na rust leek de druk van de Veenendalers toe te nemen maar tot een echt slotoffensief kwam het zelden. DTS had zelfs de beste mogelijkheden om zijn voorsprong uit te bouwen, met Verstraten die een vrije trap op de lat schoot. Na het eindsignaal kreeg Ryan Holman (De Merino's) nog een tweede gele kaart vanwege commentaar op de scheidsrechter. Voor de DTS-ers zal het zaak zijn de sterke serie zolang mogelijk te koesteren, de krappe selectie kan verder in het seizoen nog problemen gaan opleveren voor het team. Vooralsnog bewijst het over goede veerkracht te bezitten. Aankomende zaterdag speelt DTS tegen Bennekom, daarmee mogen de twee uitmaken wie voorlopig de beste Edese ploeg is. De Bennekommers behaalden afgelopen zaterdag een punt tegen koploper Duno D. Daarmee nemen ze voorlopig de zevende plaats in, tegenover een vijfde plek voor DTS.

Meer berichten

Shopbox