Logo edesepost.nl


De trotse winnaars senior Jan Wouters en junior  Arnold Lückerath. Links organisator Hotze Tette Hofstra.
De trotse winnaars senior Jan Wouters en junior Arnold Lückerath. Links organisator Hotze Tette Hofstra.

'Warriors' winnen treffen Junior-Senior BSV

  Sport

Het Junior Seniortoernooi van BSV Bennekom, is na twee edities al bijna een traditie aan het worden. Dat stelde voorzitter Teunis Bunt bij de start van het schaakevenement in Denksportcentrum De Commanderij.

Bennekom - In teams met een junior en een senior werd er in allerlei nieuwe vormen van het schaakspel gestreden om de eremedailles. Er werd fanatiek gespeeld, maar er ook vooral veel gelachen om de vreemdste situaties, die op de borden verschenen.

Spelleider Hotze Tette Hofstra had allerlei creatieve nieuwe vormen van het schaakspel bedacht, die voor de oudere schaker soms heel raar leken, maar voor de jongere juist heel "cool". Eerst snelschaken, waarbij na een rinkelend belletje van tegenstander werd gewisseld. De jongere en oudere speler wisselen van stoel.

Daarna een partij doorgeefschaak, waarbij de geslagen stukken worden doorgegeven aan de teamspeler. Deze mag ze terug plaatsen op zijn bord. Vervolgens kwam er een schaakpartij waarbij het niet gaat om het mat zetten van de vijandelijke koning. Wél om wie als eerste met de eigen koning op één van de vier centrale velden op het bord wist te komen.

Winnaar van het toernooi werd het team 'Warriors' met senior Jan Wouters en Arnold Lückerath. Zij kregen de gouden medailles omgehangen. De zilveren medaille was voor het team 'Standpunt' met Jaap Nugteren en Stan de Bruin.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox