De succesvolle springers van DOK
De succesvolle springers van DOK (Foto: Jos Mulder)

DOK-Ede: twaalf keer geplaatst voor NK

  Sport

Op 11 november reisden drie teams van DOK Ede af naar Nunspeet voor de kwalificatie voor het NK! De christelijke gymnastiekvereniging DOK is op het onderdeel springen echt een uitblinker.

Ede - DOK was dan ook veruit met de meeste deelnemers aanwezig op deze kwalificatiewedstrijd, Ede mag hier trots op zijn.
Het juniorenteam plaatste zich als eerste voor de Nederlands kampioenschappen op het onderdeel pegasus.
In de middag ging het wedstrijdschema verder voor DOK. De junioren begonnen weer, dit keer op tafel. Hier hebben ze wederom netjes gesprongen en eindigde ze ook op dit toestel op de 1e plaats. Dus ook nu weer een NK-ticket.
Het aantal leden van DOK was te groot voor één seniorenteam. Wat een luxe! De groep moest in twee teams verdeeld worden. Team 1 werd eerste van de zeven deelnemende groepen. Team 2 werd 2e op dit toestel. Ook zij gaan op dit onderdeel door naar het N.K.
Toen deze twee rondes waren geweest, waren de junioren weer aan de beurt. Ze begonnen op airtrack. Ze werden 1e van de vier deelnemende teams op dit toestel. Nóg een NK-ticket in de pocket.

Afgelopen zaterdag gingen drie teams van DOK naar Nunspeet. Natuurlijk hoopten ze dat ze zich op enkele toestellen konden plaatsen voor het N.K. Maar dat álle drie de teams zich op álle vier de toestellen geplaatst hebben voor het NK in Sittard op 9 december….dat had niemand durven dromen.

Meer berichten
Shopbox