Foto: Erik Mulder

Hoogseizoen DVO barst weer los

  Sport

De belangrijkste maanden in de sport zijn weer aangebroken voor het Bennekomse DVO/Accountor: de Korfbal League. Van november tot april strijden de tien beste korfbalclubs van Nederland om een plaats in het grootste indoor sportevenement van Nederland: de Korfbal League finale in Ziggo Dome.

Bennekom - Twaalf jaar geleden kwam de prestigieuze topklasse van het Nederlandse korfbal uit de koker rollen van Ben Crum, momenteel hoofdcoach in Bennekom. Hij won hem sindsdien zelf met PKC/SWKGroep twee keer.


Nijeveen

Voor de eerste wedstrijd reist DVO af naar Nijeveen waar meervoudig landskampioen DOS'46 wachtte. Direct een saillante ontmoeting, want vorig jaar droeg succescoach Daniel Hulzebosch daar het stokje over aan Gerald Aukes, die wegens tegenvallende resultaten bij DVO plaats had moeten maken voor Crum. Eerder tijdens het veldseizoen ontmoetten ze elkaar al op sportpark De Eikelhof. Toen ging de thuisploeg er in de slotseconden met de zege vandoor.


Drukke middenmoot

Met DVO richt de legendarische 'korfball advisor' zich overigens niet op de bovenste plaatsen. Met vrijwel dezelfde jonge, maar talentvolle, selectie als vorig jaar is het eerste doel zo snel mogelijk degradatie afwenden. Vanaf daar kan worden gekeken wat er in de drukke middenmoot haalbaar is, met als eventuele ultieme bekroning dat wat Aukes enkele jaren geleden net niet voor elkaar wist te krijgen: plaatsing voor de playoffs om een plek in de finale.

Een week na deze openingswedstrijd in Nijeveen  treedt DVO voor het eerst thuis aan. Tegenstander is dan LDODK/Rinsma Fashion, één van de outsiders voor de titel. Opvallend genoeg gingen de Friezen afgelopen zaterdag pas voor het eerst in vier jaar met een resultaat weg uit Bennekom: tijdens een driekamp versloegen ze DVO in een korte oefenwedstrijd met ruime cijfers: 15-22.

Meer berichten
Shopbox