Denne van Loen (rechts) prikte zijn vierde doelpunt dit seizoen binnen. Hoewel een overwinning absoluut geen zekerheid was, won Bennekom met 2-0. (Foto: Chris Wagter)
Denne van Loen (rechts) prikte zijn vierde doelpunt dit seizoen binnen. Hoewel een overwinning absoluut geen zekerheid was, won Bennekom met 2-0. (Foto: Chris Wagter) (Foto: Chris Wagter)

Bennekom herstelt zich na afgang van vorige week

  Sport

Bennekom heeft zich herstelt van de flinke klap die het vorige week kreeg te verwerken. Tegen DHSC kreeg het met 7-2 een onverwacht en flink pak slaag. Zaterdag spoelde het voor eigen publiek de kater van die wedstrijd weg. Hekkensluiter GJS was daarvoor de ideale tegenstander. Hoewel een overwinning absoluut geen zekerheid was, won Bennekom met 2-0.

Door Sjoerd Bouwmeester

Bennekom - Beide doelpunten vielen na de pauze. Voor rust had Bennekom weliswaar het beste spel, maar ook GJS kreeg mogelijkheden. Na een uur spelen brak Denny van Loen de ban voor Bennekom. In de slotfase was het alsnog billen knijpen voor de Bennekommers, GJS kreeg een grote kans op de gelijkmaker. Toch was het Jeffrey Rutgers, die ook de assist voor het eerste doelpunt leverde, die uiteindelijk het duel besliste.

Bennekom kent tot dusverre een ietwat wisselvallig seizoen. Sterke winstpartijen werden afgewisseld met twee grote nederlagen (4-0 en 7-2). De nederlaag tegen DHSC was zelfs reden voor het team om de 'koppen bij elkaar te steken'. Het moest beter, en met name in de uitwedstrijden is het zaak dat het rendement omhoog gaat. Reden: de ploeg boekte zijn overwinningen alleen op eigen veld, daarbuiten kon het nog geen punt veroveren. Volgende week zaterdag is daarvoor de eerste mogelijkheid, dan speelt het tegen het twee plekken lager staande Delta Sports '95.

In de diezelfde eerste klasse heeft DTS Ede de weg weer omhoog gevonden. Na een zwakke seizoenstart en een ontevreden trainer, boekte het zijn tweede overwinning op rij en is daarmee vier wedstrijden ongeslagen. Op de ranglijst staat het één positie achter op Bennekom. Zaterdag won het dankzij een doelpunt van Jasper Verstraten met 1-0 van Woudenberg, dat de wedstrijd met negen man eindigde, en ook nog zeven gele kaarten kreeg. Komend weekeinde speelt de ploeg voor de beker tegen derdeklasser Barneveld, een normaal gesproken te nemen horde.

Meer berichten
Shopbox