Logo edesepost.nl


Marcel Mosselman stopt als voorzitter van DTS. "Wij zijn met z'n allen een weg ingeslagen waar we trots op mogen zijn."
Marcel Mosselman stopt als voorzitter van DTS. "Wij zijn met z'n allen een weg ingeslagen waar we trots op mogen zijn." (Foto: Ester Wormgoor)

Marcel Mosselman stopt als voorzitter van DTS: 'Veel meegemaakt, geleerd en gezien'

  Sport

Marcel Mosselman stelt zich niet opnieuw verkiesbaar als voorzitter van DTS. "Na ruim drie jaar voorzitter te zijn geweest, is het welletjes. Ik heb veel meegemaakt, geleerd en gezien." Marcel vertelt.

Door Ester Wormgoor

EDE - Marcel Mosselman was ruim drie jaar voorzitter, maar zijn tijd bij DTS gaat veel verder terug. "Naar 2005 toen mijn zoon als zesjarige op voetbal wilde. Ik had helemaal niets met voetbal", bekend Marcel. "In tegenstelling tot mijn schoonfamilie, dat was een echte DTS familie. Mijn zoon werd ingedeeld bij de F'jes. Ik dacht nog dat dat geen blauwe maandag zou duren, maar hij kreeg het erg naar zijn zin. Als ouder groeide ik mee met DTS, werd leider, was één seizoen trainer en maakte als coördinator deel uit van het bestuur voetbalzaken."


Tropenjaren

Zo'n vier jaar geleden kondigde de heer Polman zijn aftreden als voorzitter aan en stelde Marcel zich verkiesbaar. Er kwam ook een nieuwe secretaris en samen gingen zij met het zittende bestuur aan de slag. "Er kwam ontzettend veel op mij af. Mijn eerste twee jaren als voorzitter waren tropenjaren. DTS was het verenigingsgevoel een beetje kwijt, er waren te veel eilandjes. Het eerste van de heren was het paradepaardje, maar DTS was veel meer dan het eerste alleen. We moesten terug naar de basis en daar was een kanteling voor nodig. Dat leverde weleens weerstand op, maar het verenigingsgevoel is nu wel terug. Alle teams zijn nu even belangrijk. Ons damesteam speelt zelfs in de topklasse, hoger kan niet", zegt Mosselman trots.


Financiële situatie

''Bij de start van zijn voorzitterschap was de financiële situatie spannend, maar ook die is weer gezond. We zijn met z'n allen een traject ingeslagen waar we trots op mogen zijn. We zijn weer in control en daarom kan ik nu ook stoppen." Marcel zegt veel geleerd te hebben. "Het omgaan met vrijwilligers bijvoorbeeld. Dat ging wel even anders dan in de zakenwereld waarmee ik bekend ben. Vrijwilligers worden echt onderschat."


Geen afscheid van DTS

Marcel legt zijn functie neer, maar neemt zeker geen afscheid van DTS. "Voortaan sta ik op zaterdag gewoon weer langs de lijn naar de wedstrijden van mijn zoon en dochter te kijken. En verder zie ik wel wat er op mij afkomt."
En wat betreft de ontstane vacature van voorzitter? "Die is nog niet ingevuld, geïnteresseerden kunnen zich bij het bestuur melden."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox