Logo edesepost.nl


Simone van de Kraats legt aan voor één van haar drie doelpunten. (Foto: Chris Wagter)
Simone van de Kraats legt aan voor één van haar drie doelpunten. (Foto: Chris Wagter) (Foto: Chris Wagter)

Polar Bears: nederig naar de top

  Sport

De weg naar de top is lang, voor elke topsporter. Het vrouwenteam van Polar Bears kon na het bereiken van de finale om de Nederlands kampioenschap vorig jaar, ruiken aan het eerste succes sinds jaren. Maar met de start van de competitie afgelopen zaterdag begint iedereen weer op nul.

Door Sjoerd Bouwmeester

Ede - De vrouwentak van de Edese waterpoloploeg kende een topzomer volgens coach Evangelos Doudesis. Hijzelf is sinds een jaar nauw betrokken is bij het Nederlands team, als assistent-coach van de A-selectie en hoofdcoach van Jong Oranje. Afgelopen maanden veroverden de Nederlandse speelsters zilveren en bronzen medailles op het WJK en EJK voor jeugdlanden, met daarin een breed contingent aan berinnen. "Polar Bears veroverde samen met Vouliagmeni (Griekenland), Kinef Kirishi (Rusland) en Sabadell (Spanje) de meeste jeugdmedailles deze zomer. Dat zegt enorm veel over het aanwezige talent bij ons."

Voor de duidelijkheid: dat zijn drie internationaal zeer gelouterde ploegen en recordkampioenen in eigen land. Dan klinkt het woord nederig niet gerechtvaardigd, maar Doudesis legt anders uit. "We zijn nog steeds een zeer jong team, dat altijd hard moet blijven werken. Elk seizoen weer een aantal stappen groeien, op weg naar de Nederlandse top." Die stap wordt op het oog bemoeilijkt door de kleine Nederlandse competitie. Dat dit seizoen slechts zeven teams kent, waardoor er maar twaalf competitiewedstrijden zijn met lange wedstrijdloze periodes. "Daar ben ik juist blij mee. Training maakt je beter en nu hebben we veel meer tijd om onszelf te verbeteren. Door veel wedstrijden te spelen, heb je dat minder." De eerstvolgende wedstrijd is pas begin november. De eerste horde werd dit weekend genomen. In eigen bad versloeg Polar Bears het Ravijn met 10-8, nadat het een slechte start kende en 0-3 achter stond. "Juist daarom moeten we dus altijd hoog in de concentratie zitten. Al moet ik een compliment maken. Dit team blijft altijd kalm en weet dat de kansen komen." En door nederig te zijn, op weg naar eerste landstitel sinds 2010.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox