Logo edesepost.nl


Start nieuw seizoen schakers BSV Bennekom

  Sport

De kop is er af van het nieuwe schaakseizoen bij BSV Bennekom. Die eerste klappen leverden veel mooie partijen op, echter weinig verrassingen. Opmerkelijk dat vier toppartijen in winst voor zwart eindigde.

Bennekom - Dat gold voor Ed de Beule, die de hele partij tegen René Bakker gedwongen verdedigde. Hij moest alle zeilen bijzetten. Het kostte Bakker teveel tijd en de klok was onverbiddelijk. Kampioen Hotze Tette Hofstra had een moeilijke start. Teun Alting liet zijn tanden zien. Hofstra kon het tij nog keren. John Riksen maakte met enkele mooie zetten van de stelling bij Gary Dinsbach een gatenkaas.

Van de top drie uit vorig seizoen moest alleen Noël Bovens een half punt inleveren door een remise tegen Jan Wouters. Benno van der Veen had er weer zin in. Hij sloeg tegen Harry Verhoef toe op f7. Voor de nieuwe voorzitter Teunis Bunt eindigde de start van het seizoen in een klein drama. Dik op winst staande tegen Martin Markering, gaf hij de dame weg.

Albert Smit had de eer om tegen Sjoerd de Rave in dit seizoen als eerste een punt te pakken. Kees van Dijk won van Ton Suuring, Jaap Nugteren verloor van Hans Gillet en Jaap van Donkelaar vloerde Sake van der Schaaf. Bij Klaus Bodlaender en Klaas Ganzevoort werd het remise, evenals bij Joop de Bruin en Jan Hooft.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox