Logo edesepost.nl


Jasmijn en Isa reden een sterke marathon in Oudewater.
Jasmijn en Isa reden een sterke marathon in Oudewater.

Alle EIJV'ers op podium in Oudewater

  Sport

In Oudewater werd zaterdag de finale gereden van de Dave van Dam Inline-Cup. Alle zeven rijders van de Edese IJsvereniging stonden na afloop op het podium voor het dagklassement of voor het totaalklassement van de competitie.

Ede - De organisatie had na de hevige regenval van vrijdag besloten dat het natte wegdek te onveilig was voor de tijdrit. Wel werden de inline wedstrijden over 500 meter en een marathon gehouden. Voor sommige rijders was het even wennen om op een natte baan te rijden.


Goede marathon

Jasmijn Hiddink leek totaal geen last te hebben van de natte en gladde baan en snelde voor de eerste keer naar het podium voor een zilveren medaille. Samen met Isa Leroy reed ze een goede wedstrijd. Met name op de marathon werd er door de dames tactisch slim gereden totdat Isa halverwege de wedstrijd helaas ten val kwam. Hierdoor kwam ze net niet op het podium. In het eindklassement, over 8 wedstrijden, werd Isa tweede en Jasmijn zesde.

Voor de heren was het een iets ander verhaal. Zij stonden er na zeven wedstrijden prima voor in het eindklassement en hoefden geen risico te nemen met valpartijen tot gevolg. Chaim Boer werd 3e in het dagklassement en 1e in het eindklassement. Hij won de eerste vijf wedstrijden van de competitie met overmacht waarmee hij de basis legde voor zijn prachtige klassement. Bauke van Beek won twee wedstrijden en stond bijna alle wedstrijden op het podium. Dat resulteerde in een eerste plek in het eindklassement. Jelle Stienstra won na de vorige wedstrijd ook deze wedstrijd en werd daarmee zesde in het eindklassement.


Spannende strijd

Voor de jongste twee rijders, Twan Leroy en Niels Hiddink waren er ook twee prachtige 2e plaatsen in het eindklassement. Twan reed alle wedstrijden heel constant op de tweede plaats. Niels reed dit seizoen met vier jongens, die erg aan elkaar gewaagd waren. Hierdoor was het steeds verrassend wie er op de 2e of 3e plaats stond. Dankzij zijn sterke laatste wedstrijden mocht Niels de 2e prijs in ontvangst nemen.

Het was een zeer geslaagde competitie waarbij heel wat progressie is geboekt door alle rijders! Er komen nog twee wedstrijden aan: de finale van de Kelderman Inline Cup en de EIJV Clubkampioenschappen. Dan zit het seizoen er alweer op en vervangen we de wieltjes voor de ijzers. Op youtube staat een sfeerimpressie van de wedstrijd: https://youtu.be/KAHwqwYOkFk

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox