Logo edesepost.nl

Edese topturnster opnieuw Nederlands Kampioen Balk

  Sport

Jedidja van kampen kan tevreden terugkijken op haar NK-finales afgelopen weekend in Ahoy. Met maar liefst vier medailles keerde ze huiswaarts.

EDE - Zaterdag turnde deze 11-jarige Edese, die uitkomt voor De Hazenkamp Nijmegen op het allerhoogste niveau, haar meerkamp finale in een sterk deelnemersveld. Jedidja begon goed op sprong maar liet kostbare punten liggen bij brug. Ze herpakte zich snel en turnde een zeer stabiele balkoefening wat hoge punten opleverde. De prachtig uitgevoerde vloerchoreo bezorgde haar uiteindelijk de zilveren medaille met slechts 0,150 punten onder nummer 1 !

Zondag mocht Van Kampen nog drie toestelfinales turnen. Op brug zette ze een veel betere oefening neer dan zaterdag en daarmee won ze zilver. Op vloer had ze mooi uitgevoerde sprongenseries maar door wat kleine misstapjes werd het niet het gedroomde goud maar een bronzen medaille. Op balk daarentegen straalde Ze sierlijkheid en zekerheid uit en dat werd ruimschoots beloond met de gouden plak waardoor Ze zich (opnieuw!) Nederlands kampioen Balk mag noemen , de titel die ze ook in 2015 won.

Reageer als eerste
Meer berichten