Logo edesepost.nl


Drie op een rij voor Mireille Baart bij Groot Ginkelse Loop

  Sport

Atletiekvereniging Climax uit Ede hield zaterdag voor de negentiende keer de Groot Ginkelse loop: één van Nederlands mooiste hardloopevenementen.

EDE - In totaal liepen 356 runners een afstand van 5 km, 10.5 km of de halve marathon door het bijzonder mooie Zuid-Veluwse landschap. Het parcours voerde onder andere over de bospaden van de Planken Wambuis, de fietspaden van de Edese heide en langs grazende schapen, koeien en paarden nabij de Mossel. De Wageningse Mireille Baart won voor de derde keer op rij de halve marathon in wederom een nieuw parcoursrecord van 1:21.23 uur. Bij de mannen won Jork Muijres uit Rotterdam de halve marathon in een tijd van 1:27.44 uur.

Naast de halve marathon werd er ook gestreden op de 5 en 10,5 kilometer. Winnaars op de 5 kilometer werden Erwin Demmer uit Voorthuizen en het twaalfjarige talent Céline van Heerikuize van Climax in respectievelijk 19.25 en 22.08 minuten. Op de 10,5 kilometer wonnen Rienk Davelaar uit Voorthuizen en Corelien Kloek van Hellas in een tijd van 38.01 en 44.40 minuten.

Reageer als eerste
Meer berichten