Logo edesepost.nl


Veertig deelnemers stonden er aan de start bij de derde editie van de Kelderman Inline Cup. (Foto: Stephan Hulleman)
Veertig deelnemers stonden er aan de start bij de derde editie van de Kelderman Inline Cup. (Foto: Stephan Hulleman)

Gezellige drukte bij derde editie Kelderman Inline Cup

  Sport

De Edese IJsvereniging hield vrijdag alweer de derde wedstrijd van de Kelderman Inline Cup op de skeelerbaan in Ede. Een wedstrijd op wieltjes wel te verstaan, want in de zomer rijden veel schaatsers van de EIJV op skeelers om hun conditie en techniek te behouden.

EDE - Veertig deelnemers van 7 tot 17 jaar reden een 100 meter tijdrit, een flying lap en een mini-marathon. Vooral op de 100 meter werden er veel tijden verbeterd doordat er een beetje rugwind was. Een flying lap, is letterlijk een ‘vliegende start’, wat betekent dat je 1 ronde rijdt op volle snelheid. Je hoeft daarbij niet te starten vanaf de startlijn, maar neemt als het ware een aanloopje door ver voor het eerste meetpunt te starten met op snelheid komen. De tijden zijn vaak sneller dan de tijden waarbij ‘gewoon’ gestart wordt. Chaim Boer reed de snelste tijd: 31.65. Ter vergelijking, op een ‘normale’ 400 meter rijdt hij 36.17.
Bij de meisjes geboren in 2005-2004 waren er 4 rijdsters die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Het werd dan ook spannend op het afsluitende onderdeel de mini-marathon. Isa Leroy won dit onderdeel, maar Britt van de Put uit Zeewolde won uiteindelijk het dagklassement.

Als laatste mochten de heren en dames uit de open klasse aan de bak. Veel rijders rijden ook mee bij landelijke baan wedstrijden en dat was te merken aan de hoge snelheden die gehaald werden. Vooral bij het laatste onderdeel ‘mini-marathon’ was er veel spektakel en moest een fotofinish uitsluitsel geven wie er had gewonnen en wie tweede werd. Chaim Boer werd eerste, Jelle Stienstra tweede. Jillis Hulleman werd kort daarachter derde.

In het overall-klassement is het ook spannend. De competitie bestaat uit vijf wedstrijden waarvan er vier meetellen in het eindklassement. Bij een aantal categorieën is er nog heel veel mogelijk in de top 3.
De volgende wedstrijd is in de Heideweek op dinsdag 22 augustus.

Reageer als eerste
Meer berichten