Een blik op de raadzaal van de gemeente Ede. Evert van Milligen (links, VVD) en Dirjanne van Drongelen (rechts, CU) staan voor het spreekgestoelte.
Een blik op de raadzaal van de gemeente Ede. Evert van Milligen (links, VVD) en Dirjanne van Drongelen (rechts, CU) staan voor het spreekgestoelte.

Gebied oud-tuincentrum mogelijk een natuurgebied

  Politiek

Het voormalige tuincentrum van de familie Houtman in Ede-Noord wordt zeer waarschijnlijk een natuurgebied. De gemeente Ede moet de erfpacht van de huidige eigenaar gaan afkopen, bleek donderdagavond.

EDE - Er is al een tijd discussie over het gebied Kernhem-Noord, het terrein van het voormalige tuincentrum langs de provinciale weg N224. Een projectontwikkelaar heeft in principe recht om het terrein te gebruiken voor de bouw van drie landhuizen, maar veel inwoners en een meerderheid in de gemeenteraad willen juist dat het terrein bij de natuur wordt gehaald. Daarvoor moet echter de erfpacht worden afgekocht.

Hoeveel geld ontwikkelaar Murry Grey daarvoor gaat vragen is nog niet duidelijk. Hij heeft in een brief aan de gemeente een bedrag genoemd, maar dat bedrag is geheim. Wel was er steun voor een voorstel van de ChristenUnie, SGP, Gemeentebelangen, VVD, GroenLinks en Burgerbelangen om de erfpacht voor maximaal 650.000 euro af te kopen.

Wethouder Vreugdenhil was blij met de steun van de raad voor het aankopen van het gebied, maar had liever gezien dat het voorstel nog niet in stemming werd gebracht. Zij wil eerst verder spreken met Murry Grey. CDA, D66, de PvdA en raadslid Gorgulu waren het met Vreugdenhil eens en stemden daarom tegen het amendement.

Meer berichten
Shopbox