Logo edesepost.nl


Een lange stoet mensen wacht voor de ingang van de toenmalige V&D. Zo druk als toen is het er nooit meer geworden. (foto: archief/Danny van Zeggelaar)
Een lange stoet mensen wacht voor de ingang van de toenmalige V&D. Zo druk als toen is het er nooit meer geworden. (foto: archief/Danny van Zeggelaar) (Foto: Danny van Zeggelaar)

Meer onderzoek naar verplaatsing Cultura naar voormalig V&D-pand Achterdoelen

  Politiek

De gemeente Ede gaat verder onderzoeken of het mogelijk is om cultuurcentrum Cultura van de Molenstraat naar het voormalige V&D-pand aan de Achterdoelen te verplaatsen. Dat staat in de gemeentelijke stukken.

Door Danny van Zeggelaar

Ede - Eerder al werd bekend dat gekeken wordt of het uberhaupt mogelijk is om Cultura naar de Achterdoelen te verplaatsen. Volgens de gemeente doet er zich nu een "once in a lifetime opportunity" voor. "Verhuizing van Cultura naar de Achterdoelen zou een enorme stap betekenen in het levendiger maken van Ede Centrum", meldt het gemeentebestuur.
Wat er met het pand van Cultura, dat in handen is van de gemeente, moet gebeuren is nog niet duidelijk. Het gemeentebestuur zegt dat er belangstelling is om op die locatie een hotel te vestigen. Er is belangstelling uit de markt om op de Cultura locatie een hotel te vestigen.

Kosten

Het pand aan de Achterdoelen staat sinds het faillissement van V&D grotendeels leeg. De benedenverdieping is sinds die tijd wel in gebruik (geweest) als winkellocatie, enkel voor discountzaken.
Of de verhuizing ook echt gaat gebeuren valt nog niet te zeggen. Er wordt eerst onderzocht wat een verhuizing van Cultura de gemeenschap gaat kosten. Ede wil in overleg met eigenaar Van den Brink vastgoed om ervoor te zorgen dat het gebouw niet tijdens dat onderzoek wordt verkocht.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox