Logo edesepost.nl


Hester Veltman van de VVD.
Hester Veltman van de VVD. (Foto: Danny van Zeggelaar)

Hester Veltman nieuwe fractievoorzitter VVD

  Politiek

Hester Veltman is de nieuwe fractievoorzitter van de VVD-fractie in Ede. Ze volgt daarmee Evert van Milligen op, die de voorzittershamer vorige week aan haar overdroeg.

Door Danny van Zeggelaar

Otterlo - Hester Veltman uit Otterlo was eerder al benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen, die in maart 2018 worden gehouden. Ze zegt uit te zien naar haar nieuwe functie. "Ik ben blij met het vertrouwen dat ik krijg van de fractie. Ik zie uit naar een mooie periode, op weg naar succes in de verkiezingen van maart 2018", zegt ze. Veltman studeerde Politicologie in Nijmegen en werkte onder meer als accountmanager en adviseur. Ze werkt inmiddels bij de brandweer, als adviseur, en woont sinds 2011 in Otterlo. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 kwam ze in de gemeenteraad. Ze behaalde toen, op de vierde plaats, 532 voorkeursstemmen. Dat waren er meer dan de andere raadsleden, op fractievoorzitter Evert van Milligen na.

Van Milligen blijft

Evert van Milligen verdwijnt niet: hij blijft volgens de partij 'actief lid' van de VVD-fractie. Van Milligen was tussen 2002 en 2008 gemeenteraadslid voor de liberale partij en van 2008 tot 2014 was hij wethouder. Toen de VVD buitenspel werd gezet tijdens de onderhandelingen over een nieuwe coalitie in Ede, belandde Van Milligen in de oppositiebankjes.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox