Logo edesepost.nl


Bezoekers nemen dan een kijkje in de keuken van het voedsel van vandaag en van de toekomst. (Foto: Hanneke de Kruyff
Bezoekers nemen dan een kijkje in de keuken van het voedsel van vandaag en van de toekomst. (Foto: Hanneke de Kruyff (Foto: Hanneke de Kruyff)

Ede dit jaar gaststad Wereldvoedseldag

  Politiek

Zaterdag 14 oktober 2017 is de gemeente Ede gaststad van de Wereldvoedseldag. Het landelijke festival is op de plek waar over een paar jaar het World Food Centre komt te staan. Tijdens deze dag worden op het Kazerneterrein tot 10.000 bezoekers in Ede verwacht.

EDE - Er vinden die dag lezingen, films, debatten, workshops en excursies plaats. Bezoekers nemen dan een kijkje in de keuken van het voedsel van vandaag en van de toekomst. Want dat eten in de komende decennia zal veranderen is één ding dat zeker is.

Ede is verheugd om gaststad te zijn. Wethouder Leon Meijer: "Ede werkt al jaren aan een actief beleid voor voedsel én voor het buitengebied. Dat past binnen een gezonde en duurzame leefstijl voor onze inwoners. Bijvoorbeeld door de bestrijding van overgewicht bij kinderen en volwassenen. " Wethouder Willemien Vreugdenhil: "In Ede ontmoeten agro en food elkaar. Stad en buitengebied liggen dicht bij elkaar en daar ligt ook onze kracht. Want dat gezonde en duurzame voedsel moet wel geproduceerd worden, en dat gebeurt in ons buitengebied. Zo pakken we ook de voedselvraagstukken en vraagstukken in het buitengebied samen op met agrariërs, bedrijven en kennisinstellingen. Juist die samenwerking maakt ons uniek." Vorig jaar werd dit festival gehouden in Rotterdam. Meer informatie is vanaf augustus bekend.

Reageer als eerste
Meer berichten